Hlavní navigace

NETGEAR uvádí na trh bezdrátové mesh extendery

10. 5. 2018

Sdílet

 Autor: NETGEAR
Patentovaná mesh technologie FastLane3 zajišťuje jednotný název i heslo sítě napříč celou domácností, bez negativního dopadu na rychlost připojení

Stěžejní výhodou nového bezdrátového mesh extenderu Nighthawk X6S (EX8000) je unikátní třípásmová Wi-Fi technologie FastLane3, která využívá vyhrazený bezdrátový kanál sloužící pro vzájemnou komunikaci mezi extenderem a routerem. Tato technologie společně s MU-MIMO, SmartConnect a Smart Roaming poskytuje spolehlivé připojení s kombinovanou rychlostí až 3 Gb/s (1 733 + 866 + 400 Mb/s) bez ohledu na počet připojených zařízení. 

NETGEAR

Nighthawk X6S je vybaven také čtveřicí gigabitových ethernetových portů s funkcí auto-sensing a jedním USB 2.0 portem (ReadySHARE USB), jež umožňují kabelové připojení libovolného zařízení, jako je Smart TV či herní konzole.

Třípásmový extender s možností zapojení do zásuvky

Druhou novinkou je kompaktní Nighthawk X4S (EX7500), který je – stejně jako předchozí model – vybaven kombinací technologií FastLane3, MU-MIMO, SmartConnect a Smart Roaming. Zařízení poskytuje vysoce kvalitní bezdrátové připojení s maximální kombinovanou rychlostí až 2,2 Gb/s (866 + 866 + 400 Mb/s) a širokým pokrytím celé domácnosti.

Snadná instalace i správa

Oba mesh extendery Nighthawk lze snadno a rychle instalovat prostřednictvím webového rozhraní. Součástí zařízení je také tlačítko Push `N’ Connect využívající WPS1. O bezpečnost extenderů se stará WPA/WPA2–PSK a WEP.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena a dostupnost

Bezdrátové mesh extendery Nighthawk X4S a Nighthawk X6S jsou v prodeji za doporučené koncové ceny 3 750 korun s DPH (model Nighthawk X4S) a 5 000 korun s DPH (model Nighthawk X6S).

Byl pro vás článek přínosný?