Hlavní navigace

NFC poprvé v iPhone 6?

1. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Apple/IDG News Service
Nový mobilní telefon, který společnost Apple představí již 9. září, bude podle nových informací opatřen technologií NFC pro bezkontaktní placení.

I když informace o tom, že iPhone bude mít technologii NFC, se objevily již krátce před vydáním iPhonu 5 před dvěma lety, nyní je to podle portálu Wired jistota. Na NFC má být založen vlastní platební systém Apple, jenž bude taktéž představen 9. září. Jak dodává Wired, Apple má perfektní platformu na spuštění podobné mobilní platební služby. Americká společnost již má díky iTunes uloženy kreditní karty téměř půl miliardy lidí. V kombinaci se zabezpečením skrze Touch ID tak může nové řešení od Apple hrát ve světě mobilních plateb vůdčí roli.

Na internetu se taktéž již objevily fotografie základních desek dvou nových iPhonů 6 - 4,7palcového a 5,5palcového. Nové telefony budou podle všeho kromě rychlejších procesorů a větších displejů opatřeny taktéž lepším fotoaparátem. Spolu s telefony mají být představeny i dlouho očekávané chytré hodinky iWatch.

 

Zdroj: DailyTech

Byl pro vás článek přínosný?