Hlavní navigace

Nikon D3X získal ocenění EISA

19. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Profesionální digitální zrcadlovka Nikon D3X získala ocenění sdružení EISA v kategorii Evropský profesionální fotoaparát roku.

Vlajková loď společnosti Nikon, digitální jednooká zrcadlovka D3X s 24,4 milionu pixelů získala ocenění sdružení EISA v kategorii Evropský profesionální fotoaparát roku 2009-2010.

Sdružení European Imaging and Sound Association (EISA) každoročně nominuje na ocenění nejlepší zařízení z dvanácti různých kategorií audiovizuálních produktů uvedených v Evropě během posledních 12 měsíců. Oceňuje ty produkty, které budou kladně přijaty nadšenci i profesionálními uživateli požadujícími vysokou kvalitu a kreativitu od nejmodernějších technologií a nejpokrokovějšího designu až po optimální poměr ceny a výkonu a vynikající ergonomii. Ceny jsou vybírány porotou, ve které je zastoupeno více než 50 významných časopisů z oblasti fotografie, videa, audia, domácího kina
a mobilní elektroniky z 20 evropských zemí. Tyto časopisy vybírají produkty z jednotlivých oborů, které se vyznačují vysokou kvalitou a vysokou úrovní kreativity.

Po ceně TIPA, kterou fotoaparát D3X získal v první polovině tohoto roku v kategorii Nejlepší profesionální digitální jednooká zrcadlovka, je toto ocenění dalším povzbuzením pro společnost Nikon.

Komentář sdružení EISA: „Nikon D3X je se svými parametry, rozlišením 24,4 milionu pixelů a obrazovým snímačem ve formátu kinofilmu, snem každého profesionálního fotografa, který kombinuje práci ve studiu s fotografováním dynamických, rychle se pohybujících objektů v exteriéru. Fotoaparát D3X poskytuje kvalitu obrazu, která byla dříve dostupná pouze u středoformátových fotoaparátů s digitální stěnou, navíc má výrazně rychlejší autofokus i sériové snímání a citlivosti až do hodnoty ISO 6400 s neuvěřitelně dobrými obrazovými výsledky. Fotoaparát D3X s enormním funkčním vybavením představuje moderní profesionální fotoaparát nejvyšší úrovně, který poskytuje plnou kontrolu nad kvalitou obrazu – od okamžiku tvorby kompozice snímku v rozměrném hledáčku až po výstup digitálních souborů připravených k okamžitému použití.“

Nikon D3X

Byl pro vás článek přínosný?