Hlavní navigace

Nokia 500 - levný leč výkonný smartphone s OS Symbian Anna

6. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Finský výrobce mobilních zařízení přichází na trh s novým smartphonem Nokia 500. Nízkou cenou a slušným hardwarovým vybavením se Nokia snaží nalákat zákazníky na potápějící se OS Symbian.

Ve včerejším článku jsme vás informovali, že společnost Nokia zavádí novou politiku ve značení svých mobilních produktů a svůj záměr finský výrobce ihned podpořil prvním zařízením nesoucím označení Nokia 500. Jak sama společnost hrdě prohlašuje, levný dotykový smartphone v sobě spojuje v současné době nejvýkonnější procesor společnosti Nokia (taktovaný na frekvenci 1 GHz), 5megapixelový fotoaparát, výkonný multimediální přehrávač a předinstalované mapy s hlasovou navigací. Otázkou však zůstává zda bude přívětivá cena a výkonný hardware pro zákazníky představovat dostatečnou motivaci k nákupu zařízení běžícím na upadajícím operačním systému Symbian.

příloha_ovladnete_sva_data

Až doposud přinášely cenově dostupné smartphony příliš často nižší kvalitu hardware a podprůměrné funkce,“ řekl Ilari Nurmi, viceprezident společnosti Nokia. „Nokia 500 je dalším příkladem toho, jak naše společnost pokročila na cestě za svým závazkem inovovat své portfolio chytrých telefonů i příkladem toho, jak nám může systém Symbian v nadcházejících letech dál pomáhat využívat klíčové příležitosti na trhu.“

Nokia svým smartphonem cílí rovněž na notorické uživatele sociálních sítí, neboť přidává odkazy na Facebook, Twitter a další chatovací služby přímo na domovskou obrazovku. Pro sociální sítě společnost rovněž optimalizovala nejnovější verzi map, které tradičně nabídnou offline hlasovou pěší i automobilovou navigaci dostupnou pro více než 80 zemí světa. Touto nabídkou Nokia předčí ostatní přední výrobce mobilních zařízení jako Google či Apple, již v současnosti nejsou schopni nabídnout bezplatnou kombinaci offline map a hlasové navigace.

Byl pro vás článek přínosný?