Hlavní navigace

Nokia končí se značkou Ovi pro mobilní služby

16. 5. 2011

Sdílet

Místo toho budou služby jednoduše označovány mnohem známější značkou Nokia.

Zástupci společnosti Nokia informaci sdělili dnes s tím, že jde o součást fáze příprav na prodej smartphonů s operačním systémem Windows Phone od Microsoftu. Služby nabízené pod značkou Ovi budou přejmenovány v rámci proměny, která bude probíhat i během příštího roku. Místo Ovi Maps tedy uživatelé najdou Nokia Maps, místo Ovi Store pak Nokia Store atd.

Služby mají pokračovat v původní podobě a jde jen o změnu v označení, nikoliv v obsahu. Značka Ovi se objevila v roce 2007 jako odpověď na App Store od Applu, nikdy se ovšem tolik neujala. Opuštění názvu Ovi je interpretováno jako dlouhodobý neúspěch této značky na trhu a snaha o snížení zmatenosti uživatelů v souvislosti s partnerstvím s Microsoftem, píší analytici CCS Insight. Naopak značka Nokia je podle zástupců tohoto mobilního giganta velmi dobře známá po celém světě.

Změna je prvním výrazným krokem, který Nokia v souvislosti s partnerstvím s Microsoftem udělala, nicméně CCS Insight upozorňuje, že ani logo Nokia již v dnešní době nemá takovou zvučnost, jako před pěti lety. Interně pak firma spolu s ohlášením Windows Phone strategie uskutečnila již řadu dalších změn, včetně outsourcování svých aktivit ohledně Symbianu firmou Accenture a převedení 3 000 zaměstnanců do konzultačního byznysu.

Byl pro vás článek přínosný?