Hlavní navigace

Nokia N8 se opozdí

21. 9. 2010

Sdílet

Finská Nokia vydala prohlášení ze kterého lze usuzovat, že očekávaná Nokia N8 se může zpozdit o další měsíc.

Dlouho se čekalo na Nokii N97, pak na to, až tento model výrobce konečně záplatami uvede do použitelného stavu a nyní se opět čeká na vydání nástupce, nového high-endu Nokie N8. Oficiálně byla ohlášená už v dubnu a podle ještě nedávných informací se měla začít prodávat prvního října. 

Jenže dle nejnovějšího prohlášení na blogu Nokie by se sice měly první kousky N8 „začít distribuovat k zákazníkům“ ještě koncem září, jenže reálně se k zákazníkům dostanou až koncem října. Jde tedy o zřejmou snahu dodržet slib, že N8 se začne distribuovat ještě ve třetím čtvrtletí, jenže to se pravděpodobně mezi zákazníky dostane jen několik málo kusů.

Mezi řádky tak lze číst, že Nokia má s N8 nějaké problémy. Možná potíže ve výrobě, například nedostatek některých dílů - ne že by se bylo co divit, v plném proudu je výroba smartphonů pro vánoční nákupní šílenství. Vážnější by bylo, kdyby měla Nokie problémy s operačním systémem Symbian^3 či s ovladači N8, to by se pak mohly na trh dostat i špatně fungující telefony. A to by si Nokia, stále strašená bubákem N97čky, nemohla dovolit.

Pravděpodobné vysvětlení však zřejmě je, že Nokia na N8 dokončuje poslední úpravu, aby byl telefon při svém uvedení perfektní. Hodně na tom totiž záleží, konkurence v podobě telefonů s OS Android i iPhone na Nokii hodně tlačí.

Nokia N8

Byl pro vás článek přínosný?