Hlavní navigace

Nokia se snaží získat vývojáře pro Windows Phone

1. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Nokia
Generální ředitel Nokie chce pro své smartphony se systémem Windows získat vyšší podporu mobilních operátorů a přilákat více vývojářů.

Stephen ElopNokia tvrdí, že telefony s Windows Phone jsou to nejlepší, co by si operátoři a vývojáři mohli přát. Proto se snaží k vývoji aplikací pro své telefony nalákat zajímavé partnery včetně světových značek jako Michellin Travel, Red Bull nebo Kraft Foods.


„Vytváříme platformu, která by měla přilákat další vývojáře. Proto je mnohem přívětivější a mnohem zajímavější pro operátory z celého světa než konkurenční mobilní operační systémy,“ prohlásil generální ředitel Nokie Stephen Elop ve svém středečním projevu na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.


Elop dále uvedl, že Nokia se zaměřuje na to, aby poskytla vývojářům jednodušší způsob získání peněz utržených za jejich aplikace pro smartphony a tablety. Proto mimo jiné nabízí možnost platby za aplikace prostřednictvím 140 operátorů ve 40 zemích. Podle interního výzkumu Nokie vzrost počet zakoupených aplikací pětinásobně u těch operátorů, kteří poskytují možnost plateb přímo z účtů svých zákazníků.

příloha_ovladnete_sva_data


Jedním z důvodů může být fakt, že s rostoucím počtem uživatelů chytrých telefonů narůstá počet těch, kteří platební kartu nemají nebo nechtějí používat online. „Odstraňujeme bariéru, která zákazníkům brání v nákupu aplikací,“ řekl Elop.


Podle Elopových slov získal Microsoft pro vývoj aplikací pro všechny platformy Windows (Windows Phone, Windows 8, Xbox) například společnost Kraft Foods, která u nás vlastní značky jako Opavia, BeBe nebo Dadák a celosvětově například Jacobs, Milka, Tang, Cadbury, Halls nebo Tuc. Neprozradil ovšem, jaké aplikace by to měly být konkrétně.

Byl pro vás článek přínosný?