Hlavní navigace

Nová generace procesorů Intel Core VPro přijde s vyšším zabezpečením

4. 11. 2010

Sdílet

Ta bude postavena na architektuře Sandy Bridge a na trhu by se měla objevit v prvním čtvrtletí příštího roku.

Nové procesory Intel Core VPro budou určeny pro firemní desktopy a notebooky, k dispozici mají být ve dvoujádrovém i čtyřjádrovém provedení s integrovaným grafickým čipem a oproti běžným modelům se budou vyznačovat zabudovanými funkcemi pro bezpečnost a management.

Počítače s platformou VPro kombinují hardwarové a softwarové prostředky pro správu a zabezpečení PC přes síť a nová generace by tyto možnosti měla podle představitelů Intelu ještě zlepšovat a zjednodušovat údržbu. Oproti stávající architektuře Westmere by pak měla přinést lepší vizuální zážitek díky výkonnějšímu grafickému čipu a údajně i vyšší výpočetní výkon.

Rich Echevarria, viceprezident Intelu, říká, že mezi další funkce má patřit možnost vzdálené konfigurace počítačů v řádu minut (host-based activation) a jedním z dílů vývoje podle něj bylo zkrátit čas potřebný pro podporu PC s platformou VPro. Nyní by jeden IT administrátor měl být schopný např. nainstalovat přes jednu noc nové Windows 7 na asi 10 000 notebooků.

Nová platforma také představuje vylepšenou technologii Anti-Theft 3.0, která kombinuje hardwarové a softwarové prostředky k vzdálenému zablokování systému při odcizení. To má být možné nově u notebooků uskutečnit i přes 3G sítě a i v případě, že je tento počítač vypnutý. Dosud bylo možné zablokování provést jen při připojení Počítače k Wi-Fi nebo klasické drátové síti. Dále lze na dálku zabránit bootování počítače při výměně hardwaru a zvyšuje se i úroveň autentizace při probuzení z režimu spánku. Podporovány budou i instrukce AES-NI pro hadwarové šifrování.

Byl pro vás článek přínosný?