Hlavní navigace

Nová virtuální ústředna Mikrotech umožňuje i propojení s mobily

11. 4. 2011

Sdílet

Firma Mikrotech poskytuje levné telefonování širokému spektru spokojených zákazníků, domácností, firem a úřadů.

VoIP operátor Mikrotech nabízející nejvýhodnější volání na pevné linky a mobilní čísla v ČR, spouští novou službu - virtuální ústřednu a nabízí její propojení s chytrými telefony Nokia.

Virtuální ústředna umožňuje nejen levné volání , ale také zdarma funkce přesměrování, přepojení hovorů, kaskádové, a skupinové vyzvánění nebo digitální záznamník a mnoho dalších základních funkcí. Nově je k dispozici také tvorba IVR menu – automatické sekretářky. Hlasovým syntezátorem můžete generovat vlastní hlášení, jež jsou téměř k nerozeznání od lidského hlasu. Virtuální ústředna má větší možnosti využití hlasové komunikace než běžné hardwarové pobočkové ústředny umístěné fyzicky ve firmě. Základní služby jsou zdarma.

Provozování telefonní ústředny jako hostované služby je výhodné také z ekonomického hlediska, odpadá nutnost pořízení a správy zařízení. Možnosti virtuální ústředny jsou stále rozšiřovány a zlepšovány, nestane se tedy morálně zastaralou. V neposlední řadě odpadají náklady na elektrickou energii potřebnou pro hardwarové ústředny.

Z dalších zajímavých funkcí pro firemní zákazníky je služba Call centrum. Téměř na počkání je možné získat profesionální Call centrum bez investic do nákladných telefonních ústředen a potřebného softwaru. Samozřejmostí je nahrávání příchozích i odchozích hovorů operátorů a jejich detailní statistiky. Všechny funkce je možné vázat na časová období nebo dle zvoleného profilu měnit operativně vlastnosti telefonní linky pomocí SMS. Právě propojení ústředny s SMS centrem je příjemnou funkcionalitou. Například konfigurace Nokia telefonu pro SIP účet je otázkou několika kliknutí ve webovém rozhraní ústředny. Na mobilní telefon je zdarma zaslána konfigurační SMS, která nastaví vše potřebné k volání mobilním telefonem (s podporou SIP) přes VoIP pomocí Wi-Fi sítě, například Nokia, HTC a další.

Skvělou novinkou je sdílení kontaktů z mobilního telefonu a seznamu ve virtuální ústředně, tzv. synchronizace. Po této synchronizaci je možno s telefonním seznamem dále pracovat ve VoIP síti, například použít seznam pro filtrování příchozích hovorů nebo tzv. upload seznamu do VoIP stolního telefonu. Dobře se pro tento účel hodí přístroj Grandstream 2120, který má velký displej a dostatečný paměťový prostor. Virtuální ústředna podporuje provisioning pro telefony Linksys, Grandstream a Well. Pomocí provisioningu je možno jednoduše spravovat a konfigurovat firemní VoIP telefony, stačí do ústředny zadat MAC adresu zařízení a adresu ústředny do telefonu.

Aktuálně probíhá několik zaváděcích akcí. Do 30. 6. 2011 jsou všechny služby virtuální ústředny zcela zdarma. Při platbě služby na jeden rok, získává zákazník VoIP bránu nebo IP telefon zdarma. V případě platby služeb na dva roky vám bude účtováno pouze 20 měsíců.

Firma Mikrotech poskytuje levné telefonování širokému spektru spokojených zákazníků, domácností, firem a úřadů. VoIP Mikrotech nabízí nejen nejlevnější volání na mobilní čísla a pevné linky v ČR, ale také levné volání do zahraničí. Velkou výhodou telefonování přes internet je volání mezi VoIP telefony vzdálených poboček zdarma. Cena hovorů na mobilní čísla při sekundové tarifikaci se pohybuje od 1,72 Kč včetně DPH za minutu, telefonování do zahraničí je možné již od 0,16 Kč za minutu hovoru. Z příchozích hovorů získá zákazník provizi, například v době špičky 10 haléřů, což dále snižuje náklady na telefonování.

Byl pro vás článek přínosný?