Hlavní navigace

Nová zálohovací řešení od EMC zvládnou i enormní nárůst objemu dat

10. 6. 2008

Sdílet

Nové možnosti de-duplikace dat, disky s možností zastavení otáčení ploten a s nízkou spotřebou energie podle firmy EMC pomáhají zákazníkům snižovat náklady a zjednodušit zálohování a obnovu dat.

Řadu nových produktů určených pro zálohování představila firma EMC. Novinky využívají nejnovější technologie včetně deduplikace dat, dočasného vypnutí otáčení disků (tzv. disk drive spin down) a nízkoenergetické disky, a oproti použití pásek tak výrazně snižují náklady na zálohování na disky.
Jde o tyto nové produkty:

· NetWorker Fast Start – Nová verze předkonfigurovaného balíčku Networker (zálohovací software EMC) je určena pro středně velké firmy. Toto řešení snižuje čas nasazení až o 75 % a počet kroků instalace až o 80 %. Software poskytuje řešení zálohování za jednotnou cenu, v jednom modelu a s jednoduchou instalací.

· Avamar Data Store Gen 2 a EMC Avamar 4.0 – Nejnovější verze nové generace řešení pro zálohování a obnovu využívá technologie globální de-duplikace u zdroje, přináší nové možnosti škálování, podpory a uživatelské přívětivosti a především možnosti zdvojnásobení zálohované kapacity systému. Zákazníci tak díky tomu spotřebují až o 43 % méně energie na zálohovaný terabajt, a sníží celkové náklady na vlastnictví o 25 % v porovnání s řešením první generace a až o 75 % v porovnání s páskou.

· Disk Library 3D 1500 a 3000 – Nové systémy zálohování na disky po síti LAN určené středně velkým firmám s využitím funkce deduplikace dat podle nastavitelných pravidel. K ukládání používá datová úložiště EMC se spolehlivostí na úrovni pěti devítek (tzv. 99,999 %). Společně s IP replikací zaručuje zákazníkům vysokou dostupnost svých dat. Zařízení také snižuje množství zálohovaných dat a splňuje podmínky pro vzdálenou ochranu dat bez nutnosti jejich fyzického přenášení na páskách.

· Disk Library 4000 – Otevřený systém virtuálních páskových knihoven (VTL) zahrnuje možnost deduplikace dat, funkci dočasného vypnutí disků a nejnovější velkokapacitní disky a disky s nízkou spotřebou energie, které snižují spotřebu energie a nároky na chlazení až o 47 %.

Viz také:
VMware Site Recovery Manager zjednodušuje obnovu po katastrofě
Hostované zálohování i pro Apple Macintosh

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku