Hlavní navigace

Nové myši SteelSeries Rival 650 a Rival 710

7. 11. 2018

Sdílet

 Autor: SteelSeries
SteelSeries uvádí na trh bezdrátovou myš Rival 650 s rychlým nabíjením a pokročilou přenosovou technologií Quantum Wireless 2.4 GHz

Novinkou v portfoliu je také model Rival 710, umístěný ve stejném těle jako předchůdce Rival 700, ale s inovacemi včetně nového TrueMove3 senzoru. 

SteelSeries

SteelSeries Rival 650 Wireless

Uvedení duálního senzoru SteelSeries TrueMove3+ představovalo hlavní milník vývoje technologie herních senzorů. Duální senzor TrueMove3+ vlastní primární senzor TrueMove3 a sekundární optický senzor, který zaznamenává pohyb při zvednutí myši. Model Rival 650 Wireless disponuje totožnou technologií a zároveň ji poprvé zavádí do bezdrátové varianty myši.

SteelSeries Rival 650 Wireless využívá bezdrátového systému Quantum Wireless 2.4 GHz s frekvencí 1 000 Hz, poskytující velmi nízkou odezvu 1 ms pro zajištění pevného a konzistentního bezdrátového připojení. Nová myš je také první, která zvládá rychlé nabíjení. Pokud je připojena k USB portu podporujícímu rychlé nabíjení, tak v závislosti na nastaveném režimu podsvícení dokáže za 5 minut nabíjení dosáhnout na více než 3 hodiny hraní, za 15 minut pak na více než 10 hodin hraní.

Myš navazuje na předchůdce a nabízí inovativní přizpůsobení hmotnosti. Umístění závaží po obou bocích myši umožňuje uživateli vyladit střed působení gravitace díky 256 různých kombinací. Toto vylepšení zajistí perfektní rovnováhu pro každý styl držení myši. Součástí je osm 4g závaží.

Hlavní TrueMove3 senzor disponuje 12 000 CPI, 350 IPS a ultra nízkou latencí s vysokou přesností snímání pohybu bez nechtěného efektu jitteru. Sledování pohybu „jedna k jedné“ (1-to-1) v hodnotách od 100 do 12 000 CPI přináší skutečný výkon pro eSport a byl poprvé představen s modely Rival 310 a Sensei 310. Vlastní navržený TrueMove3 SROM dramaticky snižuje reakční dobu a značně zvyšuje přesnost.

Druhý senzor umožňuje hráčům pohybovat se myší nad podložkou, resp. nastavit vzdálenost od podložky, kdy senzor stále sleduje její pohyb a kdy se „vypne“. Tím eliminuje nechtěné pohyby hráčů při zvednutí myši. Senzor je vybaven maximálně přesnou lineární optickou detekcí od 0,5 do 2 mm.

Myš je kompatibilní se zdarma dodávaným softwarem SteelSeries Engine využívající několik exkluzivních aplikací pro nastavení RGB podsvícení, propojující komunikační službu Discord a dalšími tzv. Game Sense aplikacemi pro notifikace a interakci s herními událostmi.

SteelSeries Rival 710

I tento model navazuje na předchůdce Rival 700, který byl první modulární myší s OLED displejem a hmatovou zpětnou vazbou. Design zůstává stejný, vylepšení se dočkal senzor. SteelSeries Rival 710 nabízí výkonný a přesný snímač TrueMove3 a vysokou odolnost spínačů až 60 milionu kliknutí.

Rival 710 není jen vstupní zařízení, hráči ji mohou cítit v průběhu hry a pomáhá jim v kritických chvílích. K dispozici je nastavení každého aspektu od typu výstrahy po intenzitu a různé druhy vibrací. Individuální konfiguraci podtrhuje možnost výměny kabelu, senzorů i vrchního krytu.

OLED displej a integrace SteelSeries Engine poskytují plný přístup k rychlému nastavení včetně nových typů přizpůsobení. Hráči jsou skrze displej schopni nastavit citlivost, namapovat jednotlivá tlačítka a profily. Přes SteelSeries Engine pak ozvláštní displej svoji herní přezdívkou, týmovým logem, GIF obrázkem nebo notifikací s kompatibilní aplikací, jako je Discord nebo Dota 2.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a ceny

Myš SteelSeries Rival 650 s exkluzivním duálním senzorem TrueMove3+ je dostupná za 129,99 euro s DPH. SteelSeries Rival 710 je dostupná za 109,99 euro.

Byl pro vás článek přínosný?