Hlavní navigace

Nové navigace Mio pro rok 2011

6. 4. 2011

Sdílet

 Autor:
Novinky nabízí bezplatné aktualizace map na 2 roky, trasy dle čtyř preferencí, Smart Routes, 3D křižovatky a parkovacího asistenta.

Společnost Mio přichází na trh s novými modely navigací Spirit 380, 480, 485, 487, 670, 680, 685 a Spirit 687 vybavených řadou nových funkcí pro snadnější ovládání a kvalitnější navigování. Doplňující funkce pak umožňují použít navigaci i jako cestovního průvodce a všechny navigace zahrnují bezplatnou dvouletou aktualizaci mapových podkladů i samotného softwaru.

Funkce Smart Routes používá k optimálnímu výpočtu informace sesbírané od milionů řidičů, díky kterým by měla být cesta rychlejší a úspornější. Ve výpočtu je navíc zohledněn i čas a den konání cesty. V průběhu jízdy jsou uživatelé navigováni prostřednictvím 3D náhledů křižovatek doprovázené pokyny o řazení.

Výběr tras nově navrhuje čtyři možnosti jízdy graficky znázorněné přímo na displeji navigace – nejrychlejší, nejkratší, nejjednodušší a nejekonomičtější. Uživatelé mohou využít také plánování cesty s optimalizací průjezdních bodů jak v navigaci, tak i v aplikaci na počítači MioMore Desktop. Novinkou je funkce LearnMe Pro, která se učí stylu jízdy řidiče a přizpůsobuje výběr obvyklé trasy včetně odhadovaného času příjezdu do cíle. Novinkou je i simulace polohy v tunelu a hlasové navigování Text-to-Speech, s hlasovými pokyny včetně názvů silnic.

Parkovací asistent automaticky zobrazuje seznam parkovacích míst v blízkosti cíle a jedním klenutím na symbol „P“ řidiče dovede na nejbližší parkoviště.

Zadávání adres ulehčí klávesnice QuickSpell zobrazující relevantní klávesy na základě informací z databáze. Nalezení cílového bodu je snad snazší i díky novému vyhledávání podle klíčových slov, které funguje na stejném principu jako fulltextové vyhledávače na internetu.

Nároční zákazníci určitě ocení bezplatné a funkční RDS-TMC dopravní zpravodajství fungující kompatibilně se SmartRoutes pro optimální výpočet trasy.

Každý z nových modelů je nabízen s dvouletou aktualizací map a softwaru zdarma. Po dvou letech je možné aktualizace map, stejně jako cestovní průvodce nebo další doplňky, dokoupit na webových stránkách výrobce.

Navigace Mio nabízí také propracované cestovní průvodce. Užitečné informace o historických budovách doplněné o fotografie, detailní popisy, otevírací hodiny a kontakty jsou uživatelům k dispozici pro všechna hlavní města Evropy. Uživatel má dokonce k dispozici i plánovač výletů a režim pro chodce výborně sloužící při prohlídkách těchto měst. V případě zájmu si uživatelé mohou informace o ostatních městech také jednoduše prodloužit.

Mio navigace

Byl pro vás článek přínosný?