Hlavní navigace

Nové pracovní stanice Lenovo

20. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Lenovo
Lenovo představilo čtveřici výkonných pracovních stanic, které si uživatelé mohou přizpůsobit podle svých potřeb

ThinkStation P310 a P510 přináší výhodný poměr ceny a výkonu spolu s řadou inovativních prvků pro maximální flexibilitu.

Lenovo

Dvouprocesorové počítače ThinkStation P710 a P910 jsou v základu vybaveny přihrádkami a oddíly Flex pro celkovou všestrannost spolu s inovativním tříkanálovým chlazením pro zvýšení spolehlivosti. Obě pracovní stanice ocení především inženýři, kteří hledají přizpůsobitelné výkonné zařízení se schopností řešit kritické úlohy co nejrychleji. 

ThinkStation P310 je poháněná procesory až Intel Xeon E3-1200 v5 a vybavená grafickou kartou NVIDIA Quadro zatímco ThinkStation P510 se může pochlubit výkonem procesorů Intel Xeon E5-1600 v4 spolu s grafickou kartou až NVIDIA Quadro M6000. V případě modelu ThinkStation P310 si mohou uživatelé vybrat z tower nebo SFF provedení.

ISV certifikace a paměť s podporou automatické korekce chyb zaručují vysokou spolehlivost obou zařízení. Moduly Flex zase zajistí flexibilitu v modifikaci konektorové výbavy. Pracovní stanice jsou plně přizpůsobitelné také pro unikátní konfigurace datového úložiště, operační paměti, grafických karet, napájení a vstupních a výstupních portů. Oba modely se navíc mohou pochlubit ekologickou certifikací GREENGUARD spolu s řadou dalších certifikátů energetické úspornosti. 

Pracovní stanice nové generace ThinkStation P710 a P910 jsou stvořené k plnění náročných komplexních úkolů a zpracování velkého objemu dat. Využití najdou především v oborech, kde je důležitá vysoká rychlost a schopnost paralelního zpracování, jako je například lékařství, finančnictví, architektura nebo média.

K vynikajícím konstrukčním vlastnostem ThinkStation P710 a P910 patří přihrádky a oddíly Flex pro celkovou všestrannost. Oba modely přináší pokročilé tříkrálové chlazení a inovativní design vzduchového tlumiče, které zaručí dostatečné chlazení i při práci na maximum. Upgrade obou pracovních stanic je možný bez použití jakýchkoliv nástrojů. Kromě konfigurovatelného úložiště lze vyměnit grafickou kartu nebo využít tři druhy napájení.

O vysoký výkon a bezproblémový chod pracovních stanic se starají procesory Intel Xeon E5-2600 v4 společně s širokou škálou certifikátů ISV, plně přizpůsobitelným úložištěm a konfigurací I/O. Model ThinkStation P710 může být vybaven operační pamětí až 384 GB DDR4 a grafickou kartou NVIDIA Quadro M6000, zatímco stanice P910 disponuje operační pamětí o velikosti až 1 TB DDR4 a grafikou až 3x NVIDIA Quadro M6000. 

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a ceny

Pracovní stanice Lenovo ThinkStation P310 a P510 jsou dostupné za cenu od 25 490 Kč s DPH, respektive 42 217 Kč včetně DPH. Vyšší modely ThinkStation P710 a P910 jsou k dispozici naí objednávku.

Byl pro vás článek přínosný?