Hlavní navigace

Nové tablety Toughpad s certifikátem ATEX

21. 8. 2015

Sdílet

 Autor: Panasonic
Panasonic představuje odolné tablety pro použití v náročných oborech, jako je například ropný, plynový, důlní, chemický a farmaceutický průmysl

Panasonic představil nové verze odolných 5palcových tabletů se systémy Windows a Android s certifikátem ATEX, které podporují produktivitu v potenciálně nebezpečných oborech, jako je například ropný, plynový, důlní, chemický a farmaceutický průmysl. V současné době jsou na trhu čtyři různé 5palcové tablety Panasonic Toughpad pro dva operační systémy.

Panasonic

Tablety Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX a FZ-X1 ATEX v sobě spojují to nejlepší z ručních zařízení, chytrých telefonů a tabletů a získaly certifikát pro nadzemní používání (zóna 2, pracovní prostor) v potenciálně výbušných prostředích (acetaldehyd, benzín, etylén). Mezi bezpečnostní prvky, kterými jsou tablety s certifikátem ATEX vybaveny, patří dodávání spolu s koženým pouzdrem a antistatickou fólií na displeje zařízení. Integrovaná čtečka čárových kódů 1D/2D byla začleněna do designu a byl přidán výrazný žlutý rámeček, podle kterého zákazníci odliší modely s certifikátem ATEX od standardních 5palcových tabletů Panasonic Toughpad.

Na místech v zóně 2, kde se stále používá neefektivní pero a papír, pak tablet Panasonic Toughpad ATEX slouží jako bezpečné a použitelné zařízení PDA, zařízení pro hlasové hovory i čtečka čárových kódů. To vše v jediném zařízení. Lze je používat k e-mailové a hlasové komunikaci při procházení závodem a k přesnému zadávání dat pracovníky, kteří vykazují výrobní nebo průmyslové procesy. Čtečku čárových kódů lze použít k registraci inventáře a produktů a funkce integrovaného fotoaparátu jsou vhodné pro rychlé pořízení snímků a videozáznamů, například při mimořádných událostech.

Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX (se systémem Windows Embedded 8.1 Handheld s aktualizací 2) a FZ-X1 ATEX (se systémem Android 4.2.2) nabízejí dostatečný výkon pro všechny mobilní průmyslové aplikace díky čtyřjádrovému procesoru Qualcomm Snapdragon, 2 GB paměti RAM a flash úložišti s kapacitou 32 GB.

Mezi profesionální funkce těchto tabletů patří odolný antireflexní kapacitní dotykový displej s HD rozlišením (1 280 × 720), čitelný na přímém slunečním světle a podporující ovládání 10 prsty, který lze používat i v silných rukavicích. Displej je vybaven funkcí detekce deště, která umožňuje ovládání jediným dotykem i za intenzivního deště.

Hlasové a datové funkce

Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX a Toughpad FZ-X1 ATEX jsou vybaveny rozhraním 4G LTE/3G pro hlasové a datové služby. Oba modely jsou standardně vybaveny integrovaným portem micro USB, bezdrátovým modulem Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, modulem NFC, samostatným GPS modulem a rozhraním Bluetooth 4.0 (třída 1). Integrovaná funkce vysoce přesného GPS je ideální pro profesionály v terénu, kteří potřebují navigaci do vozidla a funkce přesné lokalizace. Přesnost činí 2–4 m.

Zařízení jsou vybavena také 8MPx zadním fotoaparátem s funkcí automatického ostření, LED diodou a 1,3MPx předním fotoaparátem pro pořizování fotografií a videozáznamů.

Čistá reprodukce hlasu

Pro zajištění snadné hlasové komunikace na pozadí hluku závodu a výroby jsou zařízení vybavena třemi mikrofony, které zajišťují inteligentní potlačení šumu, a dvěma předními reproduktory s ohromující hlasitostí až 100 dB. Tyto vlastnosti zaručují srozumitelnou hlasovou komunikaci i na nejhlučnějších místech.

Provoz na baterii až 14 hodin

Důležitým požadavkem kladeným na profesionální mobilní řešení je dlouhá doba provozu na baterii – baterie musí vydržet celou směnu. Tablety Toughpad FZ-E1 ATEX a Toughpad FZ-X1 ATEX jsou vybaveny baterií o kapacitě 6 200 mAh, která podle testů společnosti Panasonic poskytuje až 14 hodin nepřetržitého přístupu k datům. Funkce rychlého nabíjení umožňuje nabití na 50 % za přibližně 1 hodinu a plné nabití za přibližně 3 hodiny. Funkce výměny baterie za provozu umožňuje rychlou výměnu vybité baterie za nabitou bez vypnutí zařízení. Díky tomu lze zařízení používat prakticky nepřetržitě. Doba pohotovostního režimu s jednou baterií činí přibližně 1 000 hodin a doba hovoru 23 hodin.

příloha_ovladnete_sva_data

Tablety Panasonic Toughpad ATEX jsou určeny k tomu, aby odolaly i těm nejnáročnějším pracovním prostředním. Proto splňují normu IP54 a je možné je používat při teplotách od −20 do +40 °C. Byly testovány také při pádu z výšky 1 metru. Zařízení jsou dodávána s komplexní 3letou zárukou na trhu a jejich uživatelé mají k dispozici také zkušenou technickou podporu. Tato nejnovější zařízení ATEX doplňují 10,1palcový odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-G1 ATEX, který byl představen v loňském roce.

Modely Panasonic Toughpad FZ-X1 ATEX (verze se systémem Android) a Panasonic Toughpad FZ-E1 ATEX (verze se systémem Windows Embedded 8.1 Handheld) budou k dispozici na konci září 2015.

Byl pro vás článek přínosný?