Hlavní navigace

Novinky, jež lze očekávat na veletrhu IFA (5.)

28. 8. 2014

Sdílet

 Autor: microsoft/pcadvisor.co.uk
Berlínská IFA je jedním z největších veletrhů na světě zaměřených na technologie. Jaké novinky na ní můžeme očekávat letos?

Předchozí díl

Nokia Lumia 730 a Lumia 830

Microsoft se na IFA nenechá zahanbit – na 4. září naplánoval v Berlíně tiskovou konferenci uvedenou sloganem „ready for more?“ Společnost nedávno představila modely Lumia 630, 635, 930 a 530, takže se předpokládá, že Microsoft zde představí minimálně jeden další smartphone, jestli ne dva. K možným zařízením pak patří Nokia Lumia 730 s kódovým označením „superman“ a Lumia 830.

Samsung Gear VR

Pravděpodobně jste již slyšeli o zařízeních Oculus Rift a Project Morpheus od Sony. Gear VR je údajně odpovědí Samsungu na tyto výzvy. Jde o headset pro virtuální realitu (odtud zkratka VR v názvu), který je již podle neověřených zpráv testován vývojáři. Samsung prý rychle pracuje na tom, aby produkt představil ještě na IFA.

příloha_ovladnete_sva_data

Headset bude evidentně spolupracovat pouze s high-endovými zařízeními Samsungu. Efektu virtuální reality by mohlo být dosaženo sledováním pohybu hlavy pomocí akcelerometru, gyroskopu a výpočetního výkonu připojeného telefonu. Gear VR má OLED displej a běží na systému Tizen OS.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?