Hlavní navigace

Nový Chrome záplatuje 27 bezpečnostních chyb, pořiďte si ho dřív

5. 8. 2022

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Chrome 104 je tu! Stahujte si ho dřív, než se vám nabídne automatická aktualizace.

Musím se k něčemu přiznat. Po zhruba měsíci používání nového trendy prohlížeče od Vivaldi jsem se pokorně vrátil k Chromu. Vše by bylo v pořádku, pokud by první jmenovaný neměl sklony k tomu zasekávat se při přetahování záložek do nových oken.

V každém případě, všichni, kdo zůstáváte zapojeni do googlovského reklamně sledovacího programu, vězte, že aktuální verze číslo 104 obsahuje přesně sedmadvacet bezpečnostních záplat, které se určitě hodí.

příloha_ovladnete_sva_data

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Většina opravovaných chyb byla objevena členy negooglovského Chromium týmu, na základě jejichž podnětů je následně Google řeší přímo v hlavní verzi prohlížeče. A jejich objevitelům v rámci speciálního programu vyplácí slušné odměny – tentokrát tou nejvyšší bylo 15 tisíc dolarů (zhruba 360 tisíc korun) pro anonymního přispěvatele, který si všiml celkem zásadního problému v chování adresního řádku Omnibox.

Chrome 104 aktuálně míří do stable kanálu čili v nejbližších dnech by se váš prohlížeč měl automaticky aktualizovat. Nechce-li se vám čekat, jednoduše přes tři tečky v pravém horním rohu prohlížeče klikněte na Nastavení a následně nabídku O aplikaci Chrome, což rovnou spustí aktualizační proces, který po stažení nejnovější verze dokončíte prostým restartováním prohlížeče.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?