Hlavní navigace

Nový portál pro vývojáře aplikací pro Windows Phone

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Společnost Microsoft spouští nový portál Windows Phone Dev Center, který je vylepšenou verzí vysloužilého App Hubu.

Microsoft spustil nový portál určený vývojářům: Windows Phone Dev Center. Ten slibuje lepší výkon, jednodušší ovládání, možnost prodeje ve více zemích a podporu PayPalu, napsala  v úterý společnost na svém blogu.

Windows Phone Dev Center je evolucí App Hubu, který prošel kompletní změnou vzhledu i vlastností. Nejvýraznější změnou je nové uživatelské rozhraní, které by vývojářům mělo usnadnit odesílání aplikací a změny účtů. Kromě toho Microsoft vylepšil také základní infrastrukturu, což by mělo zlepšit výkon a spolehlivost. Úterní spuštění je pouze prvním krokem, Microsoft bude v optimalizaci stránek a infrastruktury v následujících týdnech pokračovat.

App Hub měl začátkem roku problémy s dobou schválení a zveřejnění aplikací pro Windows Phone. Podle blogu Microsoftu Windows Phone Dev Center rozšíří počet zemí, ve kterých mohou vývojáři své aplikace prodávat; kolik si mohou účtovat; a způsoby platby.

Vývojáři nyní mohou využít služeb PayPalu, pokud je dostupný v jejich části světa. Dev Center také umožňuje nastavit různé ceny pro každou zemi a s příchodem Windows Phone 8 bude dostupná možnost nákupu v aplikacích. Podle sekce portálu „odeslat a prodat“ mohou být produkty pro nákup v aplikaci přidány pouze do aplikací pro Windows Phone 8.

příloha_ovladnete_sva_data

Windows Phone Dev Center

Dev Center podporuje tisíce betatesterů pro každou aplikaci, aby se vývojáři mohli lépe připravit na oficiální spuštění své aplikace. V App Hub byl limit pro beta testery sto, ale to vývojářům neposkytovalo dostatečnou odezvu, proto byl limit zvýšen, uvedl Microsoft.

Mezi dalšími změnami nabízí nový portál vylepšení statistik společně s lepší integrací Microsoft MSDN a pubCenter. To vývojářům umožní přidávat do jejich aplikací reklamy.

Byl pro vás článek přínosný?