Hlavní navigace

Nový Sony Walkman přehrává zvuk ve vysokém rozlišení

22. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Sony/techspot.com
Dedikované MP3 přehrávače byly nahrazeny smartphony již před lety. Nyní to ale vypadá, že by se téměř vyhynulá zařízení mohla vrátit – minimálně mezi uživateli, kteří si nejvíce cení kvality zvuku.

V této chvíli všichni čekají, co se vyvine z PonoPlayeru, přenosného přehrávače hudby, který nabídne studiovou profesionální kvalitu digitální hudby s nejvěrnějším možným zvukem. Zařízení je třetím nejúspěšnějším crowdfundingovým projektem v historii Kickstarteru a očekává se, že by se mohlo začít prodávat ještě letos.

Na opačné straně planety je jiný high-endový přehrávač hudby již na trhu. Jeho jméno je přitom povědomější – Sony Walkman ZX1. Model přišel na trh loni v prosinci a prodává se velice dobře, a to i přes poměrně vysokou cenovku, na níž stojí 700 dolarů (asi 14 tisíc korun).

Přenosný přehrávač disponuje čtyřpalcovým displejem s rozlišením 854 × 480 pixelů, který je schopen zobrazit obal alba. Pro samotnou hudbu je k dispozici 128GB úložiště. Zařízení dokáže přehrávat standardní MP3 i bezztrátové komprimované formáty typu FLAC a ALAC až do 192 kHz/24 bit.

příloha_ovladnete_sva_data

High-endové přehrávače hudby nejsou pro každého, neboť ne každý pravděpodobně rozezná rozdíl mezi ztrátovými a bezztrátovými nahrávkami. Pokud jste však mezi těmi, kdo to dokážou, a nevadí vám omezený hudební katalog ani vysoký vstupní poplatek, pak můžete být součástí hrstky vyvolených, kterým se dostane hudebního zážitku v opravdu neomezené kvalitě.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?