Hlavní navigace

Novým generálním ředitelem Esetu bude Richard Marko

29. 12. 2010

Sdílet

Z výkonného managementu společnosti Eset odcházejí k 1. lednu 2011 spolumajitelé firmy Miroslav Trnka, Rudolf Hrubý, Maroš Grund a Anton Zajac. Novým generálním ředitelem se stane současný ředitel pro technologie a spolumajitel firmy Richard Marko.

„Tento krok je součástí reorganizace společnosti ESET. Nynější vlastníci s výjimkou Richarda Marka sice odcházejí z výkonného managementu, samotné vlastnické struktury se však tato změna nedotkne,“ řekl odstupující generální ředitel Miroslav Trnka. „ESET neopouštím úplně, stále zůstávám členem správní rady, takže budu mít vliv na strategická rozhodnutí o budoucnosti firmy,“ dodal.

K 1. lednu 2011 se chystají změny i na dalších manažerských postech. Novým ředitelem pro výzkum se po Marošovi Grundovi stane Juraj Malcho a severoamerickou pobočku ESET v San Diegu po Antonovi Zajacovi povede Andrew Lee. Nově vytvořenou pozici ředitele pro globální obchod a marketing obsadí Ignacio Sbampato, který dosud působil jako ředitel latinskoamerické pobočky v Buenos Aires. Rudolf Hrubý opouští post finančního ředitele, nahradí ho Milan Masaryk. Richarda Marka pak ve funkci technologického ředitele vystřídá Pavol Luka.

„Od úplného začátku podnikání se soustředíme na výzkum a vývoj kvalitní technologie a v této linii chci pokračovat i v nové funkci,“ nastínil Richard Marko, kterým směrem se jako nový generální ředitel hodlá ubírat.

Miroslav Trnka s Peterem Paškem naprogramovali antivirový software NOD už v roce 1987. Společnost ESET potom založili v roce 1992 spolu s Rudolfem Hrubým.V roce 1999 vznikla pobočka ESET v kalifornském San Diegu a firma začala s budováním globální distribuční sítě. V roce 2009 dosáhly celkové globální tržby skupiny ESET 115 miliónů eur.

 

Profily nových členů managementu ESET

Richard Marko

od 1. 1. 2011 generální ředitel

Richard Marko získal inženýrský titul z informatiky na Technické univerzitě v Košicích v roce 1996. Ve společnosti ESET začal pracovat již v průběhu vysokoškolských studií – nejprve byl hlavním architektem skenovacího jádra a od roku 2008 působil jako technologický ředitel. Patří mezi autory antivirového systému ESET NOD32, navrhoval i jádro tohoto programu.

 

Andrew Lee

od 1. 1. 2011 ředitel severoamerické pobočky ESET v San Diegu

Andrew Lee vystudoval počítačovou bezpečnost na University of Liverpool a do roku 2008 pracoval jako ředitel technologického výzkumu v severoamerické pobočce ESET v San Diegu. Potom na dva roky odešel k indickému výrobci antivirového softwaru K7.

 

Pavol Luka

od 1. 1. 2011 ředitel pro technologie

Pavol Luka vystudoval Fakultu elektrotechniky a informatiky na Slovenské technické univerzitě. Ve firmě ESET působil už jako student, v roce 1999 v ní začal pracovat naplno. Jako programátor se podílel na vývoji druhé a třetí generace produktů, později se stal vedoucím jednoho z vývojových oddělení. V roce 2008 byl jmenován ředitelem IT.

 

Juraj Malcho

od 1. 1. 2011 ředitel pro výzkum

Juraj Malcho pracoval pro ESET jako šéf virové laboratoře, do společnosti nastoupil už v roce 2004 jako Virus Researcher zodpovědný za detekci hrozeb a výzkum. Bratislavskou STU vystudoval s inženýrským titulem z informatiky.

 

Ignacio Sbampato

od 1. 1. 2011 ředitel pro globální obchod a marketing

Ignacio Sbampato pracoval v latinskoamerické pobočce společnosti ESET od roku 2004. Na pozici viceprezidenta byl zodpovědný za přípravu jihoamerické obchodní strategie, za strategii budování značky a za vytváření poboček a týmů v jednotlivých zemích. Od roku 2010 byl generálním ředitelem celé latinskoamerické pobočky v Buenos Aires.

 

Milan Masaryk

příloha_ovladnete_sva_data

od 1. 1. 2011 finanční ředitel

Milan Masaryk získal titul inženýra ekonomie na Vysoké škole ekonomické. Pracoval jako vedoucí odboru informační soustavy ve státním podniku, po roce 1989 poskytoval komplexní služby ekonomické agendy a ekonomického consultingu jako soukromý podnikatel. Se zakladateli ESETu spolupracoval ještě před vznikem společnosti, od roku 2007 pak ve firmě působil jako hlavní ekonom a zástupce finančního ředitele.

Byl pro vás článek přínosný?