Hlavní navigace

Office 2013 už i pro iOS a Android

Sdílet

 Autor: © lucadp - Fotolia.com
Nová kancelářská sada Office 2013 bude optimalizovaná pro tablety s operačním systémem iOS a Android.

Office 2013 bude podle Microsoftu fungovat také v zařízeních, které běží na Androidu nebo iOS. To by Microsoftu mohlo pomoci dosáhnout hranice jedné miliardy uživatelů.

Podle Michaela Atalla, ředitele americké divize Office, je vydání produktu, který funguje na všech zařízeních a má pohodlné dotykové ovládání, splněním jedné části očekávání jak společnosti, tak i zákazníků.„Jsme si vědomi toho, že mnoho zařízení nepoužívá Windows, a respektujeme to. Nový Office tomuto trendu přizpůsobíme,“ řekl na konferenci Tech ED 2012, která probíhá v Austrálii.

Pokud jde o nové vlastnosti, aplikace Office 2013 jsou navrženy k integraci přes cloud s aplikacemi sociálních médií, například Flickerem nebo Facebookem. „To znamená, že je možné zakoupit Office 2013 přes cloud. Také může být streamován přímo z internetu,“ řekl Atalla. Podle Atally si při vývoji Office dělali poznámky o tom, jak uživatelé sociální sítě používají, a tyto zvyky aplikovali do prostředí Office. Uživatelé budou moci například sledovat webové stránky, dokumenty, nebo lidi, se kterými zrovna spolupracují.

Nezapomnělo se ani na správce IT, kteří budou nový systém muset nasadit. Office 2013 bude obsahovat funkci, která vylepší prevenci proti ztrátě dat a firemních informací. Manažeři IT budou moci udržovat své pracovní prostředí zabezpečené.

Office 2013 je určen především pro tablety s dotykovou obrazovkou. Nezapomíná ale ani na uživatele, kteří preferují stylus nebo bezdrátovou myš. Stylus může být využit jako laserové ukazovátko, zatímco pomocí myši se dá zpřístupnit Outlook, kalendář a další aplikace.

Další změnou je jednodušší vzhled Outlooku. Podle Atally jsou nyní uživatelé zvyklí sledovat spoustu aplikací a adresářů. „Pokud máte 24palcový monitor, dává to smysl. Pokud ale pracujete s 11palcovým tabletem, chcete ten nepořádek dostat pryč, abyste se mohli soustředit na důležitější věci. Jako třeba na čtení emailů,” řekl Atalla.

Nový software má také integrovanou podporu virtualizačních technologií. Ta umožňuje nainstalovat Office během pár minut, což je příjemná změna oproti předchozím verzím, které se instalovaly až třicet minut.

Byl pro vás článek přínosný?