Hlavní navigace

Ohebná kamera Art Lebedev Fleximus

31. 12. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Art Lebedev představila koncept digitální kamery s ohebným krokem, která umí pořizovat záznamy i v těžko přístupných místech.

Art Lebedev je designová firma známá především svou unikátní klávesnicí Optimus Maximus, která má ve všech klávesách programovatelné OLED displeje, takže lze navolit zobrazení libovolné klávesy či obrázku. Její cena byla stejně tak unikátní a přesahovala v přepočtu 25000 korun.

Nový výrobek z dílny Art Lebedev je sice jen ve fázi designového konceptu, ale už nyní poutá pozornost. Jde o kameru s ohebným krkem příhodně nazvanou Fleximus. Jelikož je to jen návrh, nejsou určeny technické podrobnosti jako například skutečné rozlišení (návrh počítá s 12 megapixely), velikost paměti či rozlišení pravděpodobně 3“ LCD displeje. Nicméně rozlišení videa bude těžko menší než high-definition 720p.

Jasné také není využití kamery, leda by si někdo chtěl buď natáčet prach pod postelí, ale spíš to vypadá jako výrobek zaměřený na zvrhlíky šmírující nic netušící ženy, což je naneštěstí populární zábava například v japonských vlacích. Podobné kamery samozřejmě využívají i bezpečnostní složky, ale ne v bílé a těžko za designové ceny, které si Art Lebedev obvykle účtuje. Zda se kamera dostane na trh záleží na předběžném zájmu zákazníků.

Art Lebedev Fleximus

Art Lebedev Fleximus

příloha_ovladnete_sva_data

Art Lebedev Fleximus

Art Lebedev Optimus Maximus

Byl pro vás článek přínosný?