Hlavní navigace

Opera Mini 5 nyní ve verzi i pro Google Android

12. 3. 2010

Sdílet

Norský mobilní prohlížeč Opera Mini se šíří rychlostí blesku na všech operačních systémech.

Nová verze mobilního prohlížeče Opera Mini, tentokrát pro Google Android

 

Norská společnost Opera Software konečně objevila trh, na kterém může hrát opravdu velkou roli. Jde samozřejmě o segment mobilních prohlížečů, kterému momentálně vládne fenomén jménem Opera Mini. Severští vývojáři ale neusínají na vavřínech a snaží se dostat svůj prohlížeč na opravdu všechny světové telefony schopné připojit se k internetu.

příloha_ovladnete_sva_data

Důkazem toho může být představení beta verze browseru Opera Mini 5 pro operační systém Google Android. Stejně jako ostatní typy nejnovějšího mobilního prohlížeče norské společnosti se snaží i Opera Mini pro Android navodit uživateli dojem, že používá stejný browser jako na stolním počítači se všemi funkcemi a vymoženostmi.

První beta verze prohlížeče Opera Mini 5 byla představena loni v září, kdy bude vydána jeho finální verze ale prozatím Opera Software nezveřejnila. Dosavadní beta verzi si mohou stáhnout a bez problémů nainstalovat uživatelé operačních systémů RIM (BlackBerry), Windows Mobile 5 a 6 a všech telefonů schopných spouštět Java aplikace. Na únorovém Světovém mobilním kongresu v Barceloně představila Opera svůj mobilní prohlížeč ve verzi i pro iPhone. Bohužel prozatím ale Opera Mini nezvládá technologii multitouch.

Byl pro vás článek přínosný?