Hlavní navigace

Opera Mobile 10.1 beta je nově dostupná i pro smartphony s OS Android

9. 11. 2010

Sdílet

Uživatelé systému Android mají novou možnost při výběru prohlížeče. Dnes společnost Opera Software oznámila, že na webu Android Market je zdarma dostupná verze Opera Mobile 10.1 beta.

„Uživatelé systému Android nyní mají větší možnosti co do výběru prohlížečů pro svá mobilní zařízení,“ říká Lars Boilesen, generální ředitel společnosti Opera Software. „Náš nový prohlížeč Opera pro systémy Android dává uživatelům možnost přistupovat na web pomocí té nejlepší možné aplikace.“

Prohlížeč Opera Mobile podle výrobce disponuje rychlejším načítáním stránek v porovnání s ostatními prohlížeči a také plynulým přejížděním, posouváním i měněním zvětšení díky využití technologie akcelerace. Dalším přínosem prohlížeče Opera je funkce Rychlý přístup, která usnadňuje přístup na oblíbené stránky uživatele, přičemž správce hesel zbavuje uživatele útrap s náročným psaním na mobilním telefonu.

Uživatelé si navíc mohou využít rychlejší prohlížení webu v pomalých nebo přeplněných sítích, a to díky funkci Opera Turbo, která poskytuje až 80% kompresi dat.

Prohlížeč Opera Mobile 10.1 Beta pro systémy Android dále nabízí:

– snadnou správu listů díky vizuálním listům
– vykreslovací modul Opera Presto
– synchronizaci záložek mezi zařízeními pomocí funkce Opera Link
– možnost nastavení jako výchozí prohlížeč
– podporu geografických údajů
– podporu formátu SVG

Prohlížeč Opera Mobile je pro systémy Android dostupný v 18 verzích: angličtina, čeština, dánština, francouzština, holandština, italština, japonština, korejština, němčina, norština (bokmål), norština (nynorsk), polština, portugalština, ruština, španělština, švédština, tradiční čínština a zjednodušená čínština.

Opera Mobile 10.1 beta lze zdarma stáhnout přímo do telefonu se systémem Android z webu Android Market nebo na webu m.opera.com/next. Další informace naleznete na webu http://www.opera.com/mobile/.

Byl pro vás článek přínosný?