Hlavní navigace

Panasonic představil nové odolné notebooky Toughbook

29. 9. 2008

Sdílet

Společnost Panasonic představila několik nových modelů notebooků z řady Toughbook, které – jak již název napovídá – patří mezi robustní a odolné modely, ovšem současně i přijatelně malé. Podívejme se, co nové modely nabídnou.

Společnost Panasonic představila několik nových modelů notebooků z řady Toughbook, které – jak již název napovídá – patří mezi robustní a odolné modely, ovšem současně i přijatelně malé. Podívejme se, co nové modely nabídnou.

Na současném počítačovém trhu není na výběr příliš mnoho lehkých a přesto odolných přenosných počítačů, a proto se Panasonic rozhodl zaměřit právě na tento segment, přičemž jeho cílem je s řadou Toughbook oslovit byznysmeny, kteří jsou často v pohybu.

Daniel Longfiled, analytik firmy Frost & Sullivan, tvrdí, že rostoucí trend přenosnosti, charakterizovaný nízkou váhou, dlouhou výdrží baterie a pokročilou bezdrátovou konektivitou je nutné vyvážit určitou odolností a vysokou životností, kterou ocení uživatelé, kteří se často pohybují v terénu.

Jeden z představených přístrojů od Panasonicu z řady Toughbook je označen jako F8 (na fotografii pod článkem) a jeho cílem je spojit právě nízkou váhu a robustnost. Váží necelých 1,7 kilogramu, je vybaven displejem s úhlopříčkou 14,1“ a k jeho dalším komponentám patří procesor z rodiny Intel Core 2 Duo, až 4 GB RAM a pevný disk 160 GB se zvýšenou odolností proti nárazům. Pro lepší přenosnost je vybaven držákem.

Dalším novým Toughbookem je W8, ultrapřenosný přístroj s displejem o velikosti 12,1“, váhou kolem 1,4 kg a integrovanou DVD mechanikou a diskem 120 GB. Srdcem tohoto přístroje je také čip Core 2 Duo a zajímavostí má být výdrž baterie až sedm hodin.

Třetí představenou novinkou je tablet Toughbook T8, který váží zhruba 1,5 kilogramu, má dotykový displej o velikosti 12,1“ a je vybaven stylusem s softwarem pro rotování obrazu. T8 obsahuje nízkoenergetický procesor Core 2 Duo, disk 120 GB a taktéž baterii s výdrží až sedm hodin.
Nenechte si ujít:
Centrino 2 : revoluce v noteboocích

Supervýkonný notebook se čtyřjádrovým procesorem je už realitou

Jak vypadají odolné přenosné počítače Getac?

Intel připravuje čtyřjádrové procesory QX9300 pro notebooky

HP má notebook s výdrží baterie 24 hodin!

Tyto přístroje by měly být k dispozici od listopadu a potvrzují rostoucí zájem o velmi lehké přístroje, kterých bylo v nedávné době představena celá řada.


Panasonic Toughbook F8 s praktickým držákem.

 

Byl pro vás článek přínosný?