Hlavní navigace

Panasonic Toughbook CF-H2 - drsňák mezi tablety

18. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Panasonic představila Toughbook CF-H2, druhou generaci vysoce odolného tabletu navrženého speciálně pro práci v terénu.

Posláním Toughbooku CF-H2 je dle výrobce umožnit mobilním pracovníkům vysokou produktivitu práce i v náročných podmínkách, k čemuž má novinka odpovídající dispozice: hmotnost přibližně 1,58 kg a 10,1“ displej s technologií Transflective Plus, jež lze ovládat jednou rukou. Dále tablet disponuje nízkonapěťovým procesorem Intel Core i5-2557M (1.7GHz) s technologií vPro a grafickou kartou Intel HD 3000.

Dle testů provedených společností Panasonic v benchmarku PC Mark 2005 se jeho výkon oproti předchůdci CF-H1 zvýšil více než čtyřnásobně. Hravě by si tak měl poradit i s aplikacemi majícími vysoké výpočetní nároky, jako jsou mobilní CAD aplikace, GIS a diagnostické utility. Velikost operační paměti byla zvětšena na 2 GB (lze rozšířit až na 8 GB) a ve standardní konfiguraci je využíván pevný disk s kapacitou 160 GB (volitelně pak SSD disk o kapacitě 128 GB).

Víceúčelová funkčnost

Mobilní pracovníci často vyžadují připojení různých zařízení a periferií určených pro záznam informací či sběr diagnostických dat. CF-H2 proto nabízí řadu rozhraní – včetně USB 2.0, LAN či sériového portu (místo LAN lze využít druhý USB 2.0 port). K dispozici je i podpora RFID, čipových karet a čtečka otisků prstů. Aby mohli stávající zákazníci i nadále používat existující příslušenství, je CF-H2 kompatibilní s mnoha perifériemi pro CF-H. Fotografování v terénu pak usnadňuje podpora automatického zaostřování u 2Mpx fotoaparátu s LED přisvětlením.

Panasonic Toughbook CF-H2

Připojení na cestách je u CF-H2 zajištěno pomocí technologií WiFi a Bluetooth, nadstandardně je k dispozici podpora 3G sítí a pro navigaci a plánování také podpora GPS.  Tablet může být dále rozšířen o komunikační modul Ericsson F5521gw HSPA+  umožňující zvýšit rychlost stahování dat až na 21 Mb/s. Díky technologii Intel ATP může být zařízení přepnuto do režimu ochrany proti krádežím.

"Teréňák" je vybaven pláštěm ze slitiny hořčíku a ochranou proti poškrábání. Každý Toughbook je navíc dodáván s tříletou zárukou a se závazkem opravy během 96 hodin. Udávaná hodnota výdrže na baterie činí 6,5 hodiny. Uvnitř se ukrývá sada dvou za provozu vyměnitelných baterií s vysokou kapacitou, které šetří technologie Power Management Utilities umožňující řízení výkonu zdrojů vyžadovaných procesorem.

Cena a dostupnost

Tablet Panasonic Toughbook CF-H2 je dostupný od července 2011. Maloobchodní cena začíná na 49 000 Kč bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?