Hlavní navigace

Panasonic TOUGHBOOK CF-H2 Health pro pracovníky ve zdravotnictví

26. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Panasonic dnes představil již druhou verzi odolného tabletu navrženého speciálně pro pracovníky ve zdravotnictví. Byl vyvinut ve spolupráci se zákazníky z oblasti zdravotnictví, kteří vyžadují maximální odolnost vůči vodě i nárazům.

Díky speciálně navržené konstrukci s uzavřenými tlačítky, zakrytými porty a větrání s absencí větráčků je minimalizována možnost přenosu nákazy z pacienta na pacienta, použité materiály umožňují časté čištění a dezinfikování alkoholem. Tablet odolává vibracím i pádům z výšky až 90 cm.

O výkon potřebný k práci s elektronickými záznamy pacientů (EPR) a systémy pro správu pacientů (PAS) se stará nejnovější nízkonapěťový procesor Intel® Core i5-2557M (1.7 GHz), grafická karta Intel HD 3000 a 2GB operační paměti s možností rozšíření na 6 GB. Ve standardní konfiguraci je tablet osazen pevným diskem s kapacitou 160 GB, který lze volitelně nahradit SSD 128 GB diskem.

Tablet je možné díky poměrně nízké hmotnosti (1.58 kg) držet v jedné ruce a druhou ovládat duální dotykové ovládání. K dispozici jsou čtečky čárových kódů a čipových karet s certifikací ISO 14443.

Připojení na cestách a v terénu obstará Wi-Fi, Bluetooth a volitelně také podpora 3G sítí, pro navigaci je možné využít GPS. Tablet CF-H2 je také možné rozšířit o modul Ericcson F5521 gw HSPA+, který umožňuje zvýšit rychlost stahování až na 21 MB/s.

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce uvádí pracovní výdrž zařízení s operačním systémem Windows 7 až 6.5 hodiny (test MobileMark 2007). Uvnitř se nacházejí dvě za provozu vyměnitelné baterie.

Model Panasonic TOUGHBOOK CF-H2 by měl být dostupný od září 2011 za maloobchodní cenu 1949 € bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?