Hlavní navigace

Pět důvodů, proč si pořídit tablet

23. 2. 2011

Sdílet

Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom - trh s tablety se pomalu, ale jistě plní. Potřebujeme je ale vůbec? Zde je pět důvodů, proč jsou tablety užitečné.

Přenositelnost
Na rozdíl běžných počítačů jsou tablety poměrně lehké a snadno se s nimi manipuluje. Snahou výrobců je snižování hmotnosti, takže některé z tabletů lze uchopit i jedinou rukou. Prohlížení stránek během reklamy v televizi je navíc mnohem pohodlnější v tabletu, než vstát a jít čekat, až se nastartuje stolní počítač. Dokonce i notebookům to chvíli trvá. Používání smartphonů je sice velmi jednoduché, nicméně tyto přístroje jsou zase limitovány velikostí obrazovky.

Produktivita
V práci tablety využijete hlavně pro vykonávání základních úkonů, jako třeba pro kontrolu elektronické pošty. Zároveň mohou posloužit jako druhá pracovní plocha umístěná vedle monitoru stolního počítače. Tablety ocení i vášniví čtenáři či studenti, kteří musí pracovat s velkým množstvím textu.

Zábava
Pro sledování filmů jsou tablety ideální. Přístroj pouze umístíte do stojanu nebo položíte na stehna a přitom vás nebude rušit žádná klávesnice. Stejně tak pro herní aplikace je tablet jak stvořený. Silný herní zážitek pak zaručuje dotykový displej.

Přizpůsobivost
Hry nejsou jedinou věcí, kterou si můžete do tabletu stáhnout. Díky mnoha dalším dostupným aplikacím se může váš přístroj dostat na zcela novou úroveň funkcionality. K dispozici jsou mnohé novinkové aplikace nebo nástroje sociálních sítí. Je sice pravda, že něco podobného je běžně možné i u stolních počítačů nebo smartphonů, instalační proces na tabletech je však mnohem jednodušší a čistší.

Výdrž baterie
Jedním z důvodů, proč se na pracovní cestu vyplatí vzít místo notebooku právě tablet, je výdrž baterie. Zatímco notebook se obvykle vypne po dvou hodinách, Samsung Galaxy nebo iPad vydrží často i celý den. Dokonce i některé smartphony je třeba dát během dne dvakrát do nabíječky, když jste trvale připojeni k internetu.

Byl pro vás článek přínosný?