Hlavní navigace

Pět ocenění EISA pro Panasonic

23. 8. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost Panasonic letos získala pět prestižních ocenění EISA, na prvním místě nejlepší evropský plazmový 3D televizor 2010-2011 pro model VIERA TX-P50VT20.

Další ocenění šlo pro Panasonic Lumix DMC-G2, který zvítězil v kategorii Nejlepší multimediální fotoaparát 2010-2011, ocenění Nejlepší videokamera 2010-2011 obdržel model Panasonic HDC-TM700, v kategorii zvukových projektorů zvítězil model Panasonic SC-HTB500 a jako nejlepší cestovní kompaktní fotoaparát 2010-2011 byl vyhodnocen Panasonic Lumix DMC-TZ10. 

Panasonic VIERA TX-P50VT20 – Nejlepší evropský plazmový 3D televizor 2010-2011

Loni získal model Panasonic VIERA TX-P42V10 cenu pro nejlepší evropský plazmový televizor roku, letos EISA ocenila společnost Panasonic za její úspěchy v oblasti plazmových plochých obrazovek znovu a vyhlásila model TX-P50VT20 nejlepším evropským plazmovým 3D televizorem. „Panasonic TX-P50VT20 nabízí vše, co má špičkový televizor mít – vynikající 3D obraz s přirozenými barvami, který divákovi zprostředkuje atmosféru velkého kinosálu v domácích podmínkách. Mezi největší přednosti patří věrné podání černé, takže kresba neztrácí detaily ani v temných stínech. V režimu THX jsou barvy zcela přirozené, jejich podání a ostrost může navíc uživatel ovlivnit pomocí osmi přednastavených obrazových režimů, případně může hodnoty kalibrovat ručně. Nové plazmové panely s rychlou odezvou umožňují reprodukci filmů z Blu-ray přehrávače bez jakýchkoli rušivých prvků. Pochvalu zaslouží i překreslení rychlého pohybu a také spotřeba, nejnižší ze všech plazmových modelů na trhu,“ prohlásila porota.

Panasonic Lumix DMC-TZ10 – Nejlepší evropský cestovní kompaktní fotoaparát 2010-2011

Podle poroty EISA „posouvá Panasonic Lumix DMC-TZ10 celou kategorii na novou úroveň. Kromě automatiky a motivových programů, kde nově přibyly režimy napodobující filmové zrno a fotografování dírkovou komorou, nabízí nový model i tradiční kreativní režimy – programovou automatiku, prioritu času a clony a plně manuální nastavení. U cestovního fotoaparátu je velkou výhodou GPS modul a geotagging neboli ukládání zeměpisných souřadnic ke každému snímku. Objektiv Leica DC Vario-Elmar s 12x zoomem (25-300 mm) zase nabízí univerzální rozsah ohniskových vzdáleností pro každou příležitost. Funkční výbavu korunuje videozáznam ve formátu AVCHD Lite. Přístroj se navíc snadno vejde do kapsy.“ Mezi další přednosti úspěšného kompaktního fotoaparátu patří technologie inteligentního rozlišení, 16x „inteligentní zoom“ a vestavěná GPS jednotka ukládající do snímků informace o místě jejich pořízení. Ty lze následně sdílet s rodinou či přáteli.

Panasonic Lumix DMC-G2 – Nejlepší evropský multimediální fotoaparát 2010-2011

Prestižní ocenění získal i Panasonic Lumix DMC-G2, první fotoaparát s výměnnými objektivy a dotykovým ovládáním. Porota konstatovala: „Jednou z nejzajímavějších vlastností modelu Lumix DMC-G2 je výklopný a otočný dotykový displej s úhlopříčkou 7,6 cm a poměrem stran 3:2. Na něm lze dotykovým systémem ovládat fotografické parametry, displej ovšem zároveň funguje jako spoušť – stačí se dotknout vybraného motivu a fotoaparát exponuje. Vynikající elektronický hledáček pak usnadňuje tvorbu kompozice a ostření dokonce i ve složitějších světelných podmínkách. Automatické ostření založené na kontrastu je fantasticky rychlé, kvalita obrazu je výborná u fotografií i videozáznamů ve formátu AVCHD Lite.“

Panasonic HDC-TM700 - Nejlepší evropská videokamera 2010-2011

Loni získal v anketě cenu Panasonic HDC-TM300, letos porota vyhlásila nejlepší HD videokamerou model HDC-TM700: „Kamera produkuje výjimečně kvalitní obraz, za nímž stojí především tříčipový systém CMOS a světelný objektiv Leica Dicomar. Výkonný obrazový procesor garantuje prvotřídní výsledky ve slabém světle s minimem šumu. Nový formát 1080/50p nabízí skvělé překreslení pohybu. Pokročilí uživatelé ocení bohatou škálu manuálních funkcí a nastavení, ostřící systém Focus Assistance a zobrazení histogramu. Nový systém inteligentní automatiky nabízí kontinuální ostření i měření expozice, dvoustupňový stabilizátor obrazu usnadňuje natáčení reportáží. Pochvalu zaslouží i 32 GB interní paměti doplněné slotem na paměťovou kartu.“

Panasonic SC-HTB500 – Nejlepší evropský zvukový projektor 2010-2011

SC-HTB500 čili stylová alternativa k běžným systémům domácího kina se skládá z jediné reprosoustavy (tzv. zvukového projektoru) a bezdrátového subwooferu. Stala se pátým přístrojem značky Panasonic, který letos získal ocenění EISA. Odborná porota uvedla: „Televize jsou stále tenčí a výroba integrovaných reproduktorů čím dál náročnější a složitější. Proto jsou velmi úspěšné tzv. zvukové projektory, které produkují kvalitní prostorový zvuk. Model Panasonic SC-HTB500 je určen především majitelům plochých televizorů s úhlopříčkou 107 cm a více. Jednou z jeho výhod je snadná instalace a připojení – k němu je zapotřebí pouze jediný kabel HDMI. HDMI vstup je kompatibilní s 3D signálem. Za plným, ale zároveň krystalicky čistým zvukem stojí především bambusové měniče reproduktorů a funkce Clear-Mode. Společně s bezdrátovým aktivním subwooferem tvoří vysoce stylovou kombinaci.“

Všechny oceněné produkty budou vystaveny na veletrhu spotřební elektroniky IFA 2010 v Berlíně ve dnech 3. – 8. září (hala 5.2 a/b, stánek č. 101). Ceny EISA budou oficiálně vyhlášeny na slavnosti EISA Awards Ceremony 3. září v hotelu Adlon Kempinski rovněž v Berlíně. Sdružení EISA (European Imaging Sound Association) vzniklo v roce 1982 a zabývá se testováním produktů spotřební elektroniky. Sdružuje na 50 časopisů z 19 evropských zemí, zaměřených na audiotechniku, mobilní technologie, videotechniku a fotografování.

Byl pro vás článek přínosný?