Hlavní navigace

Pět věcí, které byste měli vědět o novém MS Office 2016

28. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft vydal nejnovější verzí svého balíku Office, který se zatím dočkal nadšených recenzí. Tady je seznam věcí, které o novém softwaru potřebujete vědět.
  1. Spolupráce  je skvělá funkce, zatím však není dokončená. Microsoft čelí rostoucí konkurenci ze strany Googlu a jeho aplikací podporujících produktivitu. Zavedení spolupráce více autorů na dokumentu v reálném čase tak bylo pro Office 2016 klíčové.  Microsoft tuto funkci kromě Wordu 2016 plánuje nabízet také v PowerPointu. Prozatím se však musíme spokojit pouze s Wordem.
  2. Aplikace Office vám dokáží poradit, jak udělat to, co chcete. Během neustálého růstu a změn Microsoftu během několika minulých let bylo snadné ztratit se v málo využívaných funkcích pohřbených hluboko uvnitř jeho programů. Nová funkce „Tell Me“ však uživatelům umožní okamžitě vyhledat prvek, který potřebují, aniž by ho museli složitě nacházet v menu.
  3. Nové aplikace Sway a Delve stojí za zkoušku. Microsoft do nejnovější generace Office přidal také nové programy Sway a Delve. Sway je něco mezi Publisherem, PowerPointem, Wordem a OneNote. Aplikace dokáže vytvářet interaktivní multimediální prezentace, které můžete sdílet na internetu nebo prezentovat přes projektor. Delve zase uživatelům pomůže lépe seřadit důležité dokumenty, které s nimi byly sdílené (opět důraz na spolupráci). Tyto dokumenty pak dokáže zobrazit, kdykoliv je bude uživatel potřebovat.
  4. Nepotřebujete Office 365, ale bude dobré ho po očku sledovat. V rámci zachovávání slibů Microsoft umožnil firmám a zákazníkům zakoupit Office 2016 také jako jednotný balíček (a dokonce nabízí také všechny komponenty zvlášť). Po uživatele, kteří se firmě nechtějí vázat předplatným je to skvělá volba. Pro ty, kterým měsíční platba Microsoftu nevadí, chystá společnost zajímavé věci jako například analytickou službu, která může například hodnotit a srovnávat zaměstnance jedné společnosti. Tato funkce však bude spoléhat především na Office 365, takže případní zájemci se budou muset upsat předplatnému.
  5. Firmy se k němu dostanou až na začátku příštího roku. Podobně jako při vypouštění Windows 10 bude Microsoft Office 2016 po jednotlivých sadách. Firemní uživatelé Office 365 obdrží novou generaci softwaru na začátku příštího roku. Uživatelé, kteří se nového softwaru nemohou dočkat, se mohou přihlásit do plánu First Release nebo si pořídit vlastní Office 2016 pro svá zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?