Hlavní navigace

Philips ukázal koncepty bezdrátového kávovaru a vařiče

16. 9. 2013

Sdílet

 Autor: IDG News Service
Wi-Fi lednice byla dlouho vnímána jako vtip, nicméně společnosti jako Philips se s pomocí smartphonů a tabletů snaží vzkřísit koncept propojených kuchyňských spotřebičů různými způsoby.

Na berlínském veletrhu IFA Philips ukázal několik konceptuálních zařízení, mimo jiné i vařič nebo kávovar, s nimiž mohou uživatelé komunikovat prostřednictvím svého smartphonu.

Prostřednictvím Wi-Fi technologie se uživatelé mohou připojit k modelu HomeCooker Next, vybrat si ten správný recept a spotřebič bude vědět, jak tento recept realizovat. Podle konkrétního receptu pak ingredience zamíchá a nastaví teplotu i dobu vaření. Na uživatelích pak je dodat vařiči s hrncem ty správné ingredience.

Koncept kávovaru funguje podobně; uživatelé si mohou vybrat z mnoha receptů prostřednictvím aplikace, a potom zařízení pomocí technologie Bluetooth oznámit, co si dají. Mohou třeba prostřednictvím posuvníku upravovat množství kávy nebo mléka v cappuccinu podle toho, na co mají chuť. Chutná-li vám přesně podle určitého nastavení, můžete si jej uložit.

Nicméně oba produkty jsou stále pouze koncepty a zatím není jasné, kdy půjdou do prodeje.

příloha_ovladnete_sva_data

Navíc bude kuchyňské spotřebiče podle Panasonicu v následujícím roce nebo dvou možno ovládat hlasem.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?