Hlavní navigace

Philips ukázal přehrávač médií HMP7000

7. 3. 2012

Sdílet

 Autor:
Philips včera představil nový kompaktní set-top box a přehrávač médií, který na jakoukoliv TV přinese Smart TV platformu této společnosti.

Nová "krabice" s názvem HMP7000 (na některých trzích bude označována jako HMP7001) nabídne televizní aplikace, přehrávání hudby a DLNA streaming. Philips oznámil, že vydání HMP7000 přichází poté, co v posledních letech tyto multimediální set-top boxy zažívají nebývalý rozmach. Na trhu s nimi dominuje Apple, Boxee, Western Digital a Roku a Philips to chce změnit. Nizozemská společnost již dříve vydala box s názvem HMP5000, který však u zákazníků příliš neuspěl. Nyní proto přišlo na řadu zařízení s označením HMP7000. Jak již bylo zmíněno výše, malá krabička se zajímavým designem přinese na váš televizor všechny Smart TV funkce od Philipsu - stačí ji pouze s televizorem spojit pomoci HDMI kabelu.

HMP7000 podporuje DLNA, která umožňuje uživatelům streamovat video, hudbu a obrázky přímo z počítače, laptopu, tabletu nebo chytrého telefonu. K tomu je samozřejmě zapotřebí bezdrátové domácí sítě a DLNA aplikace na druhém zařízení (DLNA software pro PC je podle Philipsu v krabici). Výrobce také vyzdvihuje port USB, díky kterému mohou uživatelé k HMP7000 připojit pevný disk a přehrávat přímo z něj audio či video (podporován je i formát DivX HD). Philips HMP7000 (HMP7001) je v Evropě dostupný ke koupi již nyní, a to za cenu okolo sta liber.

Byl pro vás článek přínosný?