Hlavní navigace

Po Kindle Fire také vlastní smartphone? Amazon nezahálí

21. 11. 2011

Sdílet

Amazon podle všeho pracuje na vývoji vlastního chytrého telefonu, který by se měl na trhu objevit před příštími Vánocemi.

Alespoň to tvrdí analytik společnosti Citigroup Mark Mahaney, jehož kontakty u asijských výrobců hardwaru mu výrobu chytrého telefonu pro Amazon potvrdily. Na telefonu Amazon údajně spolupracuje s firmou Foxconn, která vyrábí také iPhone. Podle Mahaneyho bude smartphone poháněn procesorem OMAP 4 od společnosti Texas Instruments a výrobní cena zařízení by se mohla pohybovat mezi 150 a 170 dolary, takže by Amazon mohl na jeho prodeji opravdu vydělat - narozdíl například od nového tabletu Kindle Fire, jehož výrobní cena je vyšší než prodejní.

Chytrý telefon od Amazonu by se mohl stát hitem, stejně jako čtečka Kindle, která za poslední tři roky společnosti vydělala pořádný balík. Mahaney ve své analýze nezmínil, na jakém operačním systému by telefon měl běžet, dá se však předpokládat, že to bude upravená verze Androidu, která je i na Kindle Fire. Je také možné, že se na telefonu objeví Windows Phone.

Byl pro vás článek přínosný?