Hlavní navigace

Pojďte s námi na CIO Huawei Finance Summit 2021

13. 10. 2021

Sdílet

 Autor: Huawei
Do summitu vlajkových lodí finančních technologií (FinTech) a ICT magazínu CIO a společnosti Huawei zbývá jen chvilka. Registrujte se!

Náš časopis CIO letos společně s Huawei CEE Region pořádají konferenci ve Vídni. Praktici – specialisté z finančního a IT průmyslu z celého světa, budou hovořit o transformaci finančního sektoru, jeho automatizaci, robotizaci, zabezpečení a cloudu. Podělí se o zkušenosti získané z implementací ve svých společnostech, řeknou, jak se jejich společnosti a instituce musely přizpůsobit pandemii.

Registrujte se na FinTech Summit >>

Během finančního summitu Huawei budou odborníci zvažovat nové způsoby transformace, jak by FinTech mohl nejlépe podpořit finanční podnikání, diskutovat o strategiích ekosystému průmyslu, ale také ukázat aktuální postupy v bankovním odvětví. Banky mohou být v čele změn, předvídat reakce na útoky, aby chránily svěřené prostředky. Zástupci finančních institucí vč. Banku Grecji (Řecko) a Raiffeisen Bank budou hovořit o svých zkušenostech s řešením problémů vyplývajících ze změn ekonomického prostředí ve všech fázích digitální transformace.

Banky si kladou za cíl poskytovat spotřebitelům nové služby založené na nové architektuře, jako je cloudová platforma služeb nebo nové nabídky služeb, jako je Virtual Teller Machine (VTM). Implementují vysoce výkonné sítě Wi-Fi, které budou muset fungovat z dlouhodobého hlediska, být vysoce škálovatelné a mít obrovský výkon.

Jinými slovy, infrastruktura musí držet krok s vývojem finančních služeb. Očekávání zákazníků rostou a zároveň nechtějí na bezpečnostní problémy ani myslet – zabezpečení finančních transakcí by mělo být jako vzduch – pouze si všimneme, když ho nemáme. Neříkáme, že je něco „pro banku“ bezpečné? Nové produkty a služby však znamenají pro síť nové výzvy, včetně vyšších zásad zabezpečení a častější rekonfigurace. Sítě tedy musí podporovat snadné, intuitivní nasazení a správu.

Stále více činností důležitých pro podnikání se přenáší online – to platí pro všechna odvětví. V takovém modelu bude mít i jediné selhání podnikání za následek lavinu finančních ztrát a ztrátu pověsti. Zejména instituce finančního sektoru si to druhé nemohou dovolit. 

Na rozdíl od „běžných“ služeb mají finanční aktivity vyšší požadavky na zabezpečení. Společnost BPCE považuje zabezpečení za další klíčový bod při navrhování svých sítí. Bezpečnostní požadavky zahrnují nejen zabezpečení zařízení, ale také zabezpečení sítě a uživatelů.

příloha_ovladnete_sva_data

Během HFS'21 budete moci zhlédnout případové studie z celé Evropy, které mohou pomoci při hledání optimálních odpovědí na všechny výše uvedené problémy. Švýcarský pojišťovací gigant Helsana získal technologickou a ekonomickou výhodu díky standardizaci své infrastruktury. Tato jednotná infrastruktura je čistší a jednodušší, nabízí všestranné funkce a zároveň snižuje náklady na nákup a údržbu. Vysoce pokročilá technologie je zelená – má nižší fyzický dopad na životní prostředí, což šetří místo, snižuje spotřebu energie a snižuje celkové provozní náklady. Na konci roku 2019, Helsana upgradovala na all-flash úložiště Huawei OceanStor Dorado (jedná se o první implementaci tohoto systému flashového úložiště v západní Evropě) a letos Helsana nahradila svůj blokový produkční systém dvěma OceanStor Dorado, vybavenými Huawei Data Management Engine (DME), který umožňuje jednotnou správu všech systémů z jedné platformy. OceanStor Dorado používá architekturu spolehlivosti E2E na úrovni komponent, architektury, produktu, řešení a cloudu, aby splnila požadavky scénářů plné integrace a zajistila 99,9999% dostupnost služeb. Řešení také splňuje požadavky na úložiště velkých databází, zejména v odvětví finančních služeb (FSI). V obou případech migraci dat provedla společnost Huawei.

Toto je jen jeden z mnoha příběhů o úspěchu implementace. Jeho autoři budou k dispozici na Huawei Finance Summit 2021. Uvidíme se už 14. října!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku