Hlavní navigace

Pokud máte strategie udržitelnosti, lépe prodáte své IT

14. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Tři čtvrtiny partnerů z EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) má definované strategie udržitelného investování (ESG) a 28 % sestavilo specializovaný tým pro udržitelnost, jak uvádí nezávislý report společností Canalys a Schneider Electric. Až 69 % společností říká, že jejich rozhodování o investicích v IT je ovlivněno ESG strategiemi zákazníků. Mnoho menších partnerů ale neví, jakým způsobem udržitelnost řešit.

Společnost Schneider Electric, zveřejnila novou nezávislou výzkumnou studii od Canalys, přední analytické firmy pro oblast IT, která zkoumá aktuální stav projektů udržitelnosti v IT a dopad environmentálních, sociálních a správních iniciativ (ESG) na nákupní rozhodování zákazníků. Společnost Canalys se snažila zmapovat připravenost globálního ekosystému společností v oblasti v jeho cestě za udržitelností a roli jednotlivých firem v širším ekosystému.

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

  • Ano, taková investice by se měla co nejdříve vrátit
    18 %
  • Zatím to neřešíme, jde spíše o ověřování možností
    11 %
  • Ne, investice do AI jsou příliš vysoké na to, aby se brzy vrátily
    14 %
  • Do AI zatím nic neinvestujeme
    57 %

Nový report společnosti Canalys zpracovaný na základě průzkumu mezi 120 společnostmi z regionu EMEA odhalil, že firmy v tomto oboru již do svých strategií udržitelnosti investují. Tři čtvrtiny partnerů mají na ESG dokonce vyhrazené zdroje. Mnoho IT firem se však stále potýká s tím, jak je převést do praxe. I zákazníci se stále více zaměřují na strategii udržitelného investování, zejména pokud jde o environmentální aspekty.

Celkem 69 % společností uvedlo, že právě environmentální hlediska zákazníků ovlivňují rozhodování o investicích do IT. Rozhovory zároveň poukázaly na značné rozdíly přístupu subjektů v závislosti na velikosti a geografické poloze společnosti.

Uzávěrka nominací do TOP IT osobností se blíží. Pošlete nám svůj tip Přečtěte si také:

Uzávěrka nominací do TOP IT osobností se blíží. Pošlete nám svůj tip

Report dále informuje o tom, že většina společností již identifikovala výhody poskytování služeb zpětného odběru a recyklace, přičemž více než 65 % dotázaných firem již zpětný odběr nabízí.

příloha_ovladnete_sva_data

Menší firmy zpravidla nemají na strategie udržitelnosti dostatek zdrojů. Další z překážek jsou složité právní předpisy a odlišné regulační nařízení. Průzkum trhu potvrzuje potřebu udržitelných komplexních postupů a řešení dodávaných předními dodavateli IT a technologií.

Náš report ukazuje, že společnosti investují do svých strategií udržitelnosti. Jsou odhodlány snižovat dopad na životní prostředí nejen svých firem, ale i svých zákazníků,“ řekla Rachel Brindley, Senior Director, Channels, Canalys. „Společnosti se obracejí na své dodavatele, aby je podpořili při řešení těchto problémů, a chtějí dokázat, že dosahují významného pokroku při snižování emisí CO2.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?