Hlavní navigace

Používáte Microsoft Teams? Radujte se, budou rychlejší a chytřejší!

28. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nová verze platformy pro spolupráci, které se často vytýká vysoká náročnost na procesor, bude „dvakrát rychlejší při poloviční spotřebě systémových prostředků“.

Platforma Microsoft Teams, poprvé spuštěná v roce 2017, je pracovní prostor pro spolupráci v rámci Microsoft 365/Office 365, který funguje jako centrální centrum pro konverzace na pracovišti, společnou týmovou práci, videochaty a sdílení dokumentů. Microsoft tvrdí, že aplikace, která byla kritizována za zabírání zdrojů, má 280 milionů uživatelů měsíčně a 1 900 aplikací, které se s ní přímo integrují.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Microsoft uvedl, že změny v aplikaci Teams ji zrychlují, zjednodušují, zpružňují a zároveň je udělaly chytřejší.

„Naslouchali jsme vaší zpětné vazbě, která vyvrcholila od základu přepracovaným Teams,“ napsal v příspěvku na blogu prezident společnosti pro aplikace a platformy pro spolupráci Jeff Teper.

Podle Tepera je nová aplikace Microsoft Teams navržena tak, aby byla „dvakrát rychlejší a zároveň využívala polovinu systémových prostředků“. Za tímto účelem Microsoft změnil architekturu své platformy a upustil od kombinace vlastního HTML/CSS a dnes již zastaralého AngularJS, na kterém byl Teams původně postaven, a místo toho rozvrstvil Fluent UI na React a přesunul zpracování dat na klientskou datovou vrstvu. Microsoft změnil technologii také na straně hostitele, když přešel z Electronu na WebView2.

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí Přečtěte si také:

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí

Podle výsledků testů nezávislé srovnávací firmy GigaOm, které poskytl Microsoft, se tak doba potřebná ke spuštění aplikace a připojení ke schůzce snížila na polovinu a také spotřeba paměti klesla na polovinu.

Kromě toho Microsoft zjednodušil správu oznámení, vyhledávání informací a správu zpráv v rámci aplikace Teams tím, že snížila počet kliknutí nutných k přístupu k těmto informacím. Změnil také modely ověřování, synchronizaci a systémech oznámení platformy. To znamená, že zákazníci, kteří používají Teams ve více organizacích nebo účtech, mohou nyní zůstat přihlášeni ve všech a dostávat oznámení bez ohledu na to, který z nich právě používají.

příloha_ovladnete_sva_data

V návaznosti na funkce umělé inteligence, které Microsoft zavedl u své úrovně předplatného Teams Premium, bude nově přepracovaná aplikace Microsoft Teams obsahovat inteligentní rekapitulaci a funkci Copilot for Microsoft Teams, která byla poprvé oznámena na začátku března 2022.

Microsoft očekává, že nový Teams bude veřejně dostupný později v tomto roce, ale komerční zákazníci používající systém Windows již mají přístup k veřejnému náhledu.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?