Hlavní navigace

Pracuje Apple na skládacím MacBooku?

24. 2. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Nové zvěsti hovoří o radikální proměně MacBooku, který by se mohl dočkat skládací podoby.

Zatímco všichni netrpělivě čekají na to, až Apple odhalí první skládací iPhone a ukáže celému světu, jak ke konceptu skládacích telefonů správně přistoupit, nejčerstvější zvěsti naznačují, že první applovský skládací produkt nebude iPhone, ale MacBook.

Tvrdí to alespoň Ross Young z analytické společnosti DSCC, jehož informace se v minulosti později často ukázaly jako pravdivé. Podle něj Apple pracuje na dosud největším MacBooku vůbec, s dvacetipalcovým displejem.

Notebook by měl podle Younga vícero typů využití – ve složeném stavu jako plnohodnotná klávesnice, jako externí displej anebo v rozloženém stavu jako all-in-one zařízení iMacového střihu. Odhadl také, že může podporovat 4K nebo dokonce 5K rozlišení.

Zatímco skládací telefony už dnes nikoho nepřekvapí, skládací notebooky jsou daleko výjimečnější. Společnosti Asus a Samsung na letošním CESu představily své prototypy skládacích tabletů, Microsoft pro změnu v minulosti avizoval Surface Neo, který však byl víc notebookem s duální obrazovkou než skládacím zařízením.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro MacBook, který se léta držel osvědčeného designu, by skládací displej znamenal zásadní proměnu. Ross Young ve své zprávě nezachází do detailů, není však obtížné si představit zařízení s minimálními rámy, hliníkovým krytím a konstrukcí, která snadno promění ergonomický tablet ve stacionární stolní displej.

Zároveň ale nebuďme příliš horliví. Dle Younga výroba takového zařízení nezačne dřív než v roce 2025, nejspíš až v roce 2027.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?