Hlavní navigace

Prasečí chřipka zvýší rizika práce z domova

22. 9. 2009

Sdílet

Americký Network World uvádí, že očekávaný podzimní a zimní nástup prasečí chřipky nutí firmy, aby rozšířily možnosti zaměstnanců pracovat z domova. Může se stát, že jim to podniky přímo nařídí, aby omezily šíření nákazy mezi svými zaměstnanci. Lidé také budou zůstávat doma tehdy, když onemocní jejich děti, nebo když děti zůstanou doma v důsledku uzavření škol.

Za této situace je samozřejmě klíčové, aby firmy aktualizovaly a propracovaly své bezpečnostní politiky. Zdaleka ne všichni zaměstnanci jsou vybaveni firemními notebooky – má se tedy lidem umožnit, aby s firemními informacemi pracovali na počítačích, které jsou jejich vlastní a naprosto mimo kontrolu firemního IT oddělení? Jak zajistit, aby firemní počítače zůstaly bezpečné, i když s nimi zaměstnanci budou doma třeba měsíc? A jakým způsobem mají řešit přístup do své infrastruktury menší firmy, které vesměs nemají kvůli úspoře nákladů implementovánu virtuální privátní síť?

příloha_ovladnete_sva_data

Prasečí chřipka je v podstatě výzvou, aby otázku práce z domova a vzdáleného přístupu začaly intenzivně a především systematicky řešit i ty firmy, které to dosud neučinily.

 

Byl pro vás článek přínosný?