Hlavní navigace

Prezident americké firmy Platte River Associates, byl odsouzen ke dvanáctiměsíční podmínce

5. 1. 2008

Sdílet

Jay E. Leonard jedinkrát vstoupil do heslem chráněné sekce na webu konkurenční firmy Zetaware a stáhl si odtud blíže nespecifikované soubory.


Jay E. Leonard, prezident americké firmy Platte River Associates, byl státním soudem v Coloradu odsouzen ke dvanáctiměsíční podmínce a pokutě 2 500 dolarů za jediný neoprávněný přístup k datům konkurence.
Platte River Associates nabízí software pro ropné společnosti, který pomáhá při zpracování dat potenciálních těžebních míst. Leonard jedinkrát vstoupil do heslem chráněné sekce na webu konkurenční firmy Zetaware a stáhl si odtud blíže nespecifikované soubory. Někdo ale konkurenci na tento čin upozornil, takže Zetaware kontaktovala FBI a Leonard byl zatčen. Jak se k chráněnému obsahu dostal není zatím jasné, lze však předpokládat, že mu někdo od konkurence prozradil heslo. Bez udání by šlo Leonarda vystopovat jen těžko, protože k přístupu použil bezdrátovou síť na jednom z amerických letišť.
Případ je sám o sobě celkem banální, ukazuje ale rizika průmyslové špionáže pro všechny zúčastněné. Několik analytických firem již v minulosti vydalo prognózy, že finanční krize zvyšuje riziko od insiderů.

Viz také:
Finanční krize zvýší riziko od insiderů

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku