Hlavní navigace

Připravuje Microsoft dosud neznámé edice Windows 7?

26. 5. 2009

Sdílet

Server TechARP publikoval informace o možné existenci veřejnosti dosud neznámých verzí Windows 7.

Připravuje Microsoft dosud neznámé edice Windows 7?

 

Podle informací pocházejících ze serveru TechARP.com omezí společnost Microsoft dostupnost některých „low-end“ edicí Windows 7 pouze pro OEM výrobce, kteří je budou moci instalovat výhradně na systémy s malým displejem (maximálně 10,2 palce) a jednojádrovým procesorem s frekvencí maximálně 2 GHz (příkon maximálně 15 W). Tyto podmínky se velmi podobají těm, které Microsoft před časem stanovil pro tzv. „ultra-low-cost-PC“, pro něž byla udělena výjimka prodlužující prodej licencí Windows XP. Server TechARP, jehož zdroje, týkající se novinek u Microsoftu, bývají obvykle velmi přesné, tvrdí, že tuto dosud oficiálně nezveřejněnou informaci získal od výrobců počítačů.

příloha_ovladnete_sva_data


Výše uvedená hardwarová omezení se dle dostupných zdrojů budou týkat verzí Windows 7 Starter for Small Notebook PC a  Windows 7 Basic for Small Notebook PC. Pokud se o Windows 7 zajímáte podrobněji, jistě vám neuniklo, že ani jedna z výše uvedených verzí operačního systému nebyla Microsoftem zmíněna mezi šesticí oficiálně představených variant. Jinak řečeno – dosud jsme od Microsoftu neslyšeli nic konkrétního o tom, že by verze Starter nebo Basic měla existovat ve více variantách. Někteří z představitelů vývojářského týmu se však čas od času nezávazně zmiňují o speciální edici určené pro netbooky – a právě pro tyto dosud oficiálně nepředstavené verze budou zřejmě platit výše uvedená hardwarová omezení.


Na závěr připomínáme, že Microsoft uvede Windows 7 na trh s nejvyšší pravděpodobností již v tomto roce, přesné datum však dosud oznámeno nebylo.

Byl pro vás článek přínosný?