Hlavní navigace

Pro Windows 10 je nyní k dispozici preview dotykového balíku Office

6. 2. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft/techspot.com
Používáte-li systém Windows 10 (Technical Preview), máme pro vás dobrou zprávu. Oficiálně můžete začít používat preview verze dlouho očekávaných dotykových aplikací Office, které si můžete stáhnout přímo z Windows Store.

Microsoft oznámil, že dotyková verze Office je v současnosti podporována na klasických PC, přičemž verze pro tablety a smartphony bude vydána v následujících týdnech. Není zatím jasné, o jakých typech tabletů zde Microsoft hovoří, neboť ve Windows Store je u každé aplikace napsáno, že podporuje architektury x86/64 i ARM. Office prý také skvěle fungují na tabletech typu Surface Pro 2.

Dotykový balík Office pro Windows 10 aktuálně zahrnuje odlehčenými verzemi Wordu, Excelu a PowerPointu. Jde o verze podobné těm, které jsou již dostupné pro Android a iOS. Aplikace disponují částí funkcí dostupných v plné verzi Office a chybí jimpodpora klávesnice a myši.

Stahování a používání aplikací je zatím zdarma, nicméně v konečné verzi budou některé funkce v rámci předplatného Office 365 zakázány.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?