Hlavní navigace

Proč Gartner doporučuje pro firemní procesy hybridní aplikace

5. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © kromkrathog - Fotolia.com
Jakou architekturu a typ technologie zvolit pro vytváření mobilních aplikací? Podle toho, co ve svém nedávném pražském vystoupení uvedl analytik Gartneru Richard Marshall, existují tři možné varianty.

(PR článek)

Za prvé:

Nativní aplikace, tedy aplikace vyvíjené na míru pro každé zařízení a operační systém. Je to cesta nejnáročnější, nejdražší a s nejobtížnějším zaváděním změn (novou verzi je zapotřebí umístit na aplikační story s typicky dvoutýdenní schvalovací dobou), nicméně může tak vzniknout nejvyspělejší a uživatelsky nejpřívětivější aplikace. Pokud řešíte například smart banking pro desetitisíce uživatelů, není asi jiné alternativy.

Za druhé:

Čistě webová aplikace. Lze ji vytvořit velmi rychle, náklady jsou minimální, ale její možnosti jsou omezené. Práce s dokumenty je komplikovaná, podpora elektronického podpisu nemožná, totéž platí o využívání funkcí jako fotoaparát, čtečka QR kódů, NFC komunikace apod. Nicméně tam, kde stačí jednoduchý sběr dat, výběr z předem známých variant nebo poskytnutí základních informací, tam se mohou s výhodou uplatnit.

Za třetí:

Hybridní aplikace. Fungují tak, že výkon funkcí je prováděn na serveru a uživateli stačí prohlížeč. Instalací jednoho prohlížeče tak získá přístup k neomezenému počtu aplikací (různé sady funkcí na serveru), aniž by musel stahovat cokoliv dalšího. Hybridní aplikace poskytují srovnatelný rozsah funkcionalit jako nativní aplikace (i když kvality jejich uživatelského prostředí nedosahují). Podle názoru Gartneru jsou vhodné zejména pro podnikové procesy a zprostředkování přístupu k informačním systémům.

Společnost Software602 poskytuje kompletní prostředí pro vytváření hybridních aplikací bez programování, prostým přetahováním prvků myší a nastavováním parametrů. Jednodušší mobilní aplikaci tak můžete mít do 30 minut od zahájení práce, změny pochopitelně probíhají ještě rychleji. Pár ukázek najdete na www.formsigner.eu

příloha_ovladnete_sva_data

Využijte našich zkušeností!
Přijďte na odborný seminář vedený zkušeným expertem. Přineste si svůj tablet/smartphone aneb BYOD v praxi. Od papírů k elektronickým fakturám. Elektronická archivace – skutečně bezpapírová a v souladu s legislativou. Retail a velkoobchod bez papírování. A řada dalších témat. Další informace a registrace na www.602.cz.

 

Byl pro vás článek přínosný?