Hlavní navigace

Producent, DJ, muzikant…

1. 9. 2010

Sdílet

Podzimní novinky po nadšence v oboru V nabídce boskovické společnosti DISK Multimedia se objevila celá řada nových produktů z oblasti zpracování audia a videa. Rozhodli jsme se vás s t...

Podzimní novinky po nadšence v oboru

V nabídce boskovické společnosti DISK Multimedia se objevila celá řada nových produktů z oblasti zpracování audia a videa. Rozhodli jsme se vás s těmi nejzajímavějšími na následujících řádcích ve stručnosti seznámit.

NI Traktor Kontrol S4

Traktor Kontrol S4 je prvním oficiálním 4-deck kontrolérem postaveným na základě softwaru Traktor. Jedná se o vyvrcholení 10leté vize Native Instruments, která vyústila v plně integrovaný systém typu all-in-one, nabízející šikovné propojení softwaru a hardwaru. Ty zde pracují v harmonii, aby nabídly DJům vše potřebné pro jejich sestavu. S4 obsahuje 4kanálový mix vybavený inovativním Loop Recorderem a vestavěnou zvukovou kartou, navíc disponuje také dvěma jog koly s vysokým rozlišením, jež běží přes proprietální protokol NHL s vysokým rozlišením, a FX jednotkou.

MOTU BPM 1.5

MOTU BPM dostupný již ve verzi 1.5 představuje zásadní upgrade tohoto rytmického virtuálního nástroje a UVI zvukové knihovny pro Mac OS X a Windows. BPM 1.5 rozšiřuje zvukovou knihovnu na více než 19 GB sad bicích, patternů, samplů smyček a nástrojů. V současnosti se tak zřejmě jedná o největší knihovnu tohoto typu. Nová verze dále zahrnuje desítky nových hudebních stylů jako Big Beat, Dancehall, Dub, Electro, Hard Trance, House, Drum’n‘bass, Progressive a další. Nové funkce nabízejí například rozšířenou podporu pro hardwarové MIDI kontroléry nebo funkci opakování noty. K dispozici jsou rovněž banky efektů, které mohou být uloženy společně se sadami. Podrobnější informace o novince můžete hledat přímo na webu www.motu.com.

Ableton Live 8.2 a Serato Bridge

Společnosti Ableton a Serato představily jako produkt společného úsilí The Bridge, který překlenuje propast mezi hudebními producenty a DJingem pomocí vytvoření kreativního propojení mezi Ableton Live a Serato Scratch Live/ITCH. The Bridge poskytuje sílu DJských a produkčních nástrojů, díky čemuž otevírá svět mezi Djingem, remixem a živým vystoupením. The Bridge pracuje v obou směrech, a to jak z Ableton do Serato, kdy The Bridge poskytuje Ableton Transport Control (ATC) DJským gramofonům, takže lze kompletně řídit vlastní vícestopou produkci, tak i ze Serato do Abletonu, kdy The Bridge nabízí kreativní nástroje pro mix. DJové mohou přehrávat mixy v Serato Scratch Live a ITCH a ukládat je jako Ableton Live Sety. The Bridge je k dispozici zdarma pro všechny registrované uživatele verzí Serato Scratch Live/ITCH hardwaru a Ableton Live 8 nebo Suite 8.

K Ableton Live online kurzy zdarma

Pro všechny zákazníky, kteří si v září a říjnu koupí nějaký produkt z řady Ableton Live (ať již se bude jednat o plnou verzi, nebo upgrade), nabízí společnost DISK Multimedia speciální kupón, díky němuž mohou získat přístup k řadě online kurzů v různých jazycích, týkajících se právě Abletonu. Na tomto projektu se podílejí světoví lídři v oblasti online vzdělávání jako Berkleemusic, Sonicacademy, Audiotechknowledge, Live-courses, Boutique.elephorm, DVD-lernkurs nebo Microfusa.

ESI KeyControl 49 XT a 25 XT

Z produkce společnosti ESI přicházejí na trh nové řídící klaviatury s označením KeyControl 49 XT a KeyControl 25 XT. S těmito novinkami se firma vydala novou cestou, kdy se snaží nabídnout výrazně vyšší kvalitu, ovšem za pouze mírně vyšší cenu.
KeyControl 49 XT je velice stylová klaviatura se 49 klávesami (model 25 XT analogicky nabídne 25 kláves), elegantním hliníkovým tělem a bočním lemováním z bílého plastu, která se hodí pro použití ve studiu nebo i při živém vystoupení. V případě připojení k PC s operačním systémem Windows (XP a vyšší) nebo Macu není nutné instalovat žádné další zdroje napájení nebo softwarové ovladače.
www.disk.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku