Hlavní navigace

Prohlubte své znalosti práce na PC

13. 12. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia ©
Přemýšlíte o tom, že prohloubíte svou počítačovou gramotnost? Pak se vám nabízí hned několik možností. Jako první vám na mysli jistě vytane samostudium, které však ne vždy přinese kýžené výsledky… Jak se tedy opravdu rychle zlepšit?

Efektivním způsobem k získání základních a samozřejmě také důkladnému prohloubení stávajících znalostí jsou rozhodně školení, která vás na rozdíl od planého teoretizování, jehož jsou plné příručky, připraví na praktické používání daného programu či systému. Za všechny zmiňme například obecné školení Excel, školení Word, ale také odborné semináře jako školení Linux apod. V čem vám takové školení pomůže?

Užitečné kancelářské programy

Mnoho lidí zná základní úkony práce s kancelářskými programy, ale s pokročilejší znalostí už to bývá horší… I ten sebelepší zaměstnanec bývá často zaskočen množstvím funkcí, které nabízí nejpoužívanější kancelářské programy. Přitom i běžné programy mohou zásadním způsobem zlepšit fungování administrativy ve vaší kanceláři, například se postarat o rychlejší zpracování dat, efektivnější vyřizování objednávek, snazší komunikaci s klienty apod. Stačí jen vědět, jak na to! A s tím vám může velmi efektivně pomoci odborné školení.

Nepostradatelné specializované programy

Ještě důležitější je však dokonale ovládat specializované počítačové programy určené ať už pro práci s databázemi, k programování, nebo zaměřené na grafické programy. Právě při používání těchto programů se naplno projeví úroveň počítačových znalostí jejich uživatele. Zde se ke slovu dostávají také nejrůznější tipy a triky, které se v uživatelských příručkách většinou nedočtete, ale které vám mohou každodenní práci značně usnadnit.

Jedinečné operační systémy

Ovšem proč zůstat pouze u programů? I znalost práce s jinými, méně používanými systémy se může ukázat jako velmi podstatný benefit. V tomto případě je řeč samozřejmě o Linuxu, který vám při práci na počítači může otevřít zcela nové obzory. Přechod na jiný operační systém může skýtat mnohá úskalí, kterým lze však předejít dobrou přípravou, například v podobě kurzu.

příloha_ovladnete_sva_data

Školením k dokonalosti

Hodláte absolvovat nějaký kurz? Zde se však vyplatí svěřit se do rukou odborníkům, kteří mají jednak výborné znalosti daného programu, nejlépe samozřejmě získané během dlouhé praxe, ale také dobré lektorské a komunikační schopnosti. Nesmírně erudovaný lektor, který neumí své bohaté znalosti předat posluchačům, nebude tou nejlepší volbou…

Pamatujte také na to, že opravdu dobré znalosti práce s běžně používanými i vysoce specializovanými programy mohou ovlivnit výsledek výběrového řízení ve váš prospěch, nebo vám „jen“ umožnit kariérní růst. Pokud je tedy pro vás nějaký potřebný program stále „španělskou vesnicí“, je ten nejvyšší čas to napravit!

Byl pro vás článek přínosný?