Hlavní navigace

Průzkum: Windows 7 lákají hlavně malé a střední firmy

1. 3. 2010

Sdílet

Po uvedení Windows 7 se výrazně zvýšil zájem o adopci tohoto operačního systému mezi malými a středními firmami, ukazuje průzkum společnosti Spiceworks.

Podle reportu s názvem Voice of IT od společnosti Spiceworks, který proběhl před a po uvedení nového operačního systému Microsoftu, přiznalo 20 % z 1 530 dotázaných IT profesionálů, že v jejich firmě upravili časový plán pro upgrade na Windows 7 na rychlejší přechod. Plány pro nasazení Windows 7 se po jejich uvedení zvýšily okamžitě u 10 % respondentů a dokonce celých 40 % IT profesionálů v nejmenších typech společností naplánovalo nasazení tohoto OS do tří měsíců od jeho uvedení na trh.

Podle téměř tří čtvrtin dotázaných osob je hlavním důvodem pro nasazení Windows 7 jejich rychlost, což je o 11 % více, než před uvedením tohoto OS. Téměř 70 % IT profesionálů potvrdilo, že v jejich rozhodnutí pro upgrade ze staršího systému jim pomohlo uživatelské rozhraní nových Windows. 55 % z všech dotázaných, kteří plánují upgrade, počítají s aktualizací OS na stávajících počítačích, 45 % pak chce využít tuto situaci i k nákupu nového hardwaru. Tyto plány jsou v souladu se dříve zveřejněnými výsledky společnosti Robert Half Technology, které ukázaly, že 37 % z 1 400 dotázaných pracovníků na pozici ředitelů IT (CIO) chtějí během ekonomického zotavování investovat jak do nového softwaru, tak i hardwaru.

Jay Hallbert, spoluzakladatel a vice prezident pro marketing společnosti Spiceworks k tomu říká, že nejmenší firmy jsou v přechodu na Windows 7 velmi aktivní a také přepracované plány v oblasti SMB na upgrade na Windows 7 jsou dobrým znamením pro tento operační systém a jeho adopci. Naopak největší firmy jsou v přechodech na nové OS vždy poměrně konzervativní, nicméně segment SMB zahrnuje většinu firemních počítačů na světě.

Byl pro vás článek přínosný?