Hlavní navigace

První univerzální Blu-ray přehrávač

23. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Americká společnost OPPO finišuje s přípravami prvního skutečně univerzálního Blu-ray přehrávače OPPO BDP-83. Na jeho vývoji se podíleli i sami zákazníci.

Mezi podporovanými formáty přehrávače BDP-83 je vedle Blu-ray i DVD, CD, CD, SACD, Audio-DVD, video zahrnuje přímé přehrávání souborů v AVCHD, MKV a další video, audio i obrázky. Filmy v nižším než HD rozlišení se bude samozřejmě převzorkovávat a výrobce slibuje extra vysokou kvalitu tohoto procesu.

Blu-ray zahrnuje Profile 2.0 for BD-Live obsah, k tomu je přehrávač vybaven 1 GB paměti a síťovým ethernetovým přípojením. Jak se můžete podívat na obrázky, BDP-83 má i v této kategorii standardní USB konektor pro externí přenosné disky.

BDP-83 dekóduje audio ve formátech Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio, má výstup na 7.1 analogové audio a také digitální audio. Přehrávač také umí přímé DSD přes HDMI a DSD konverzi do analogu bez mezikonverze do PCM.

Náročné videofily potěší režim „Source Direct Mode“, kdy přehrávač přenáší video signál do externího zařízení bez jakékoli úpravy, ta je ponechána až na na přijímači.

Zajímavý je způsob vývoje BDP-83. Společnost OPPO Digital dala koncem loňského roku možnost 50 náhodně vybraným zájemcům si v rámci programu „Early Adoption Program“ koupit BDP-83 za 500 dolarů. Ti pak po týdnu testování hlasovali na stránkách společnosti, které funkce by výrobce měl u přehrávače přidat či rozšířit a které naopak ubrat. Tito beta testeři pak nezůstanou se zastaralou verzí přehrávače, protože jeho firmware lze aktualizovat.

Úvodní doporučená cena BDP-83 bude 400 až 500 dolarů, přesné datum zahájení prodeje ovšem není známo.

 

Blu-ray OPPO BDP-83

příloha_ovladnete_sva_data

Blu-ray OPPO BDP-83

Blu-ray OPPO BDP-83

Byl pro vás článek přínosný?