Hlavní navigace

První vůz PSA s mobilním připojením je tu

30. 4. 2018

Sdílet

 Autor: PSA
DS 7 Crossback je první vůz skupiny PSA, který používá platformu IoT, označovanou jako CVMP „Connected Vehicle Modular Platform“ a vybavenou technologií Huawei pro zajištění nabídky nových služeb mobilního připojení. Jde o první konkrétní výsledek spolupráce mezi Huawei a PSA, která byla oznámena v listopadu 2017 a která cílí na všechny vozy skupiny s mobilním připojením.

Skupina PSA zavádí platformu CVMP „Connected Vehicle Modular Platform“" určenou pro vozy s mobilním připojením. CVMP vychází z platformy IoT OceanConnect značky Huawei.

DS 7 Crossback, který byl tento měsíc uveden na čínský trh, je prvním vozidlem, které platformu CVMP využívá. Zákazníci mají přístup k novým službám, jako je online navigace, rozpoznávání hlasu s porozuměním přirozenému jazyku a online portál služeb dostupný prostřednictvím palubního displeje. Ze smartphonu zákazníka je rovněž přístupný stav údržby vozidla a historie jízd a stylů řízení.

K těmto funkcím budou pravidelně přidávány nové služby pro soukromé zákazníky a správce vozového parku. Jde o služby infotainmentu, aktualizace softwaru a map navigace na dálku, služby osobního asistenta, diagnostické funkce a funkce údržby vozu na dálku nebo služby užitečné pro společnosti zabývající se pronájmem aut, správce vozových parků a provozovatele služeb sdílení automobilů (carsharing). 

Platforma OceanConnect IoT značky Huawei se opírá o řešení vozů s mobilním připojením. Toto řešení se podílí na vývoji vozu s mobilním připojením, inteligentních budov a inteligentních měst a poskytuje uživatelům přístup k řadě služeb určených k usnadnění každodenního života.

příloha_ovladnete_sva_data

Veškerá digitální interakce mezi vozidlem a cloudem je bezpečná; údaje o zákaznících a automobilech jsou šifrovány a jejich celistvost, pravost a důvěrnost jsou zaručeny. Platforma IoT značky Huawei se bude využívat ve všech vozech skupiny PSA s mobilním připojením ve všech regionech, kde se budou tyto vozy prodávat.

DS 7 Crossback byl na trh uveden v březnu 2018 jako první vůz druhé generace značky DS. V roce 2019 bude následovat nová verze hybridního benzínového vozu E-Tense 4×4 300 k s celou řadou podpůrných prvků řízení. Vůz bude součástí elektro-ofenzívy skupiny PSA a značky DS.

Byl pro vás článek přínosný?