Hlavní navigace

První Wi-Fi přístupový bod AC standardu s duální anténou

4. 12. 2015

Sdílet

 Autor: ZyXEL
ZyXEL WAC6103D-I nabízí optimální provedení a výkon pro obousměrné přepínatelné instalace

S pouhými 32 mm je tento přístupový bod nejtenčím na trhu a současně prvním, který lze bez omezení bezdrátového výkonu umístit na strop i na stěnu.

ZyXEL

Při instalaci přístupových bodů hraje důležitou roli jejich umístění. To určuje oblast bezdrátového pokrytí i kvalitu připojení. Většina nabízených přístupových bodů umožňuje pouze jeden způsob instalace. Uchycení přístupových bodů způsobem, k němuž nejsou určeny, často způsobuje výrazné oslabení signálu. Tento problém lze někdy vyřešit použitím externích antén a dodatečnou konfigurací, což však obnáší náklady navíc a způsobuje další technické překážky.

ZyXEL WAC6103D-I je první přístupový bod, který uvedené bariéry překonává. Zařízení je vybaveno duální optimalizovanou anténou, která se přizpůsobuje instalaci přístupového bodu. Anténa je pro umístění na strop nebo stěnu přepínatelná ve dvou směrech a zajišťuje opimální pokrytí signálem. Jednotlivé režimy lze volit pouhým kliknutím na přístupovém bodu nebo v jednoduchém webovém uživatelském rozhraní.

příloha_ovladnete_sva_data

Jako 3streamový přístupový bod standardu 802.11ac dosahuje WAC6103D-I kombinované rychlosti přenosu dat až 1,75 Gb/s. Vedle velkého výkonu je model WAC6103D-I zajímavý také svou výškou pouhých 32 mm. Nenápadný vzhled přístupového bodu umožňuje jeho snadnou integraci do jakékoliv moderní kanceláře, hotelu, učebny nebo kavárny.

K jednoduché instalaci přispívá také zabudovaná funkce APFlex, díky které model WAC6103D-I automaticky detekuje kontroler přístupových bodů v síti a spolupracuje s ním. To znamená, že WAC6103D-I s bezdrátovou sítí spolupracuje sám, čímž uživatelům odpadá nutnost provádět složitou konfiguraci. Model WAC6103D-I je navíc kompatibilní s utilitami ZyXEL One Network a ZON, které urychlují správu firemních sítí.

Byl pro vás článek přínosný?