Hlavní navigace

Qualcomm představil čip Snapdragon 8xc SoC pro zařízení s Windows

Sdílet

 Autor: © Gordon Bussiek - Fotolia.com
Nový čip byl vytvořen speciálně pro potřeby notebooků s operačním systémem Windows. Podle Qualcommu má čip Snapdragon 8xc SoC dvojnásobně výkonný grafický procesor. Výrobce zatím neuvedl, která zařízení budou tímto novým čipem vybavena.

Společnost Qualcomm v prosinci představila nový čip s názvem Snapdragon 8xc SoC určený pro notebooky s operačním systémem Windows. Čip byl vytvořen speciálně pro potřeby zařízení s Windows.

Qualcomm společně s Microsoftem představili emulaci Windows na procesoru ARM již v roce 2017. Nově představený čip Snapdragon 8xc SoC ovšem nabízí mnohem větší výkon, který umožní jeho využití i v noteboocích.

Výrobce uvádí, že grafický procesor Adreno 680 na novém čipu nabízí dvojnásobný výkon a o 60 % vyšší účinnost než předchozí generace Snapdragon 850. Nový GPU je údajně schopný řídit dva 4K monitory současně.

Důležitým prvkem je i integrovaný LTE modem, který navíc poskytne prakticky všudypřítomnou konektivitu. To je obzvlášť důležitá funkce pro uživatele, kteří k práci používají vzdálený přístup. Jedná se o 4G modem, který nepodporuje 5G.

Qualcomm se tentokrát zaměřil i na prvky pro podnikové zabezpečení, jako je například vylepšená kryptobezpečnost či chráněná konektivita. Snapdragon 8xc by tak měl být řešením pro podniky, které využívají zařízení s nepřetržitou dostupností.

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce zatím nezveřejnil, která zařízení budou nový čip obsahovat. Mezi nejvýznamnější partnery Qualcommu patří Samsung, Asus a Lenovo.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?