Hlavní navigace

Red Hat převezme aktivnější roli ve vývoji CentOS

Sdílet

 Autor: © Red Hat
Společnost Red Hat plánuje větší účast na vývoji distribuce CentOS a doufá, že tím naláká více platících zákazníků k používání distribuce Red Hat Enterprise Linux (RHEL), ze které CentOS vychází.

Red Hat chce posílit vývoj a rozšířit tak dosah projektů, mezi které patří například cloudový operační systém OpenStack, jenž může být postaven na CentOS, oznámila společnost.

CentOS je iniciativa linuxové komunity, která chce zaplnit díru mezi RHEL – stabilní distribucí s podporou pro společnosti a Fedorou – distribucí podporovanou komunitou, která zahrnuje novější nebo inovativnější open sourcové technologie. CentOS založený na zdrojovém kódu RHEL a mění se pomaleji než Fedora, ale má stejnou úroveň podpory od komunity.

Mezi ostatními změnami, které zapojení Red Hatu přinese, bude také možnost pro externí skupiny, například pro OpenStack, upravovat CentOS pro vlastní projekty.

Nárůst ve využívání OpenStacku a RDO, distribuce OpenStacku pro uživatele CentOS, RHELu a Fedory vylepší vyspělost kódu a zlepší postavení projektu, což zvýší poptávku po předplatném platformy RHEL OpenStack, vysvětlila společnost.

V rámci nové spolupráce Red Hat najímá některé z klíčových členů komunity CentOS, aby mohli na projektu pracovat na plný úvazek – ti budou společně s některými stávajícími členy Red Hatu tvořit novou správní radu projektu.

CentOS bude mít také přístup k právnímu týmu Red Hatu, což znamená, že například CentOS-QA (skupina, která hledá v OS chyby) nebude muset nadále pracovat za zavřenými dveřmi, napsal vedoucí projektu Karanbir Singh.

Ačkoli se změní celá řada věcí, samotná platforma CentOS se nemění, i když se proces a metody postavené kolem platformy stanou otevřenějšími a transparentnějšími, napsal Singh.

příloha_ovladnete_sva_data

V následujících dnech bude CentOS hostovat několik Google Hangoutů, ve kterých budou o změnách mluvit se členy komunity.

 

Byl pro vás článek přínosný?