Hlavní navigace

Revoluční Asus Taichi se dvěma displeji!

25. 1. 2013

Sdílet

 Autor: Asus
Společnost Asus uvádí na český trh stylový ultrabook Taichi 21, který je vybaven hned dvěma 11,6“ displeji. V otevřeném stavu je Taichi plnohodnotným notebookem s Full HD displejem, výkonným procesorem Intel Core i7 a podsvícenou klávesnicí.

Společnost Asus uvádí na český trh stylový ultrabook Taichi 21, který je vybaven hned dvěma 11,6“ displeji. V otevřeném stavu je Taichi plnohodnotným notebookem s Full HD displejem, výkonným procesorem Intel Core i7 a podsvícenou klávesnicí.

 

Jakmile jej zavřete, promění se toto zařízení v tablet s multidotykovým Full HD displejem podporujícím intuitivní dotykové ovládání systému Windows 8 Professional. Taichi tak v jednom zařízení spojuje funkce a výhody tabletu i ultrabooku.

Taichi je vybaveno dvěma displeji, které podporují rozlišení 1080p. Technologie IPS zaručuje kromě širokých 178° pozorovacích úhlů i ostrý obraz s přesným podáním barev a vysokým kontrastem. Jedinečný systém dvou displejů nabízí nové možnosti práce a sdílení informací. Zařízení lze bez problémů přepínat z režimu plnohodnotného notebooku do režimu multidotykového tabletu a naopak. Můžete však také oba displeje používat zároveň i nezávisle na sobě. To například dovoluje promítání prezentace nebo filmu na obou displejích. Taichi mohou využívat i dva nebo více lidí současně - to když na každém displeji poběží jiná aplikace.

 

Ovládání

Novinka je navržena pro dotykové ovládání. V režimu tabletu nabízí desetibodový kapacitní multidotykový displej s rychlou a citlivou odezvou pro ovládání pomocí prstů, zatímco v režimu notebooku se o intuitivní ovládání aplikací stará touchpad s technologií Smart Gesture. Taichi rovněž podporuje použití stylusu, který slouží k ještě přesnějšímu ovládání a k zapisování poznámek. Pro pohodlné psaní je ovšem k dispozici i podsvícená chiclet klávesnice.

 

Taichi dualscreen

Design

Taichi zaujme černou povrchovou úpravou z hliníku, nízkou hmotností 1,25 kg a elegantním tělem, které v nejtenčím bodě měří jen 3 mm. Vyniká nejen nevšedním designem, ale také vysokým výkonem. O ten se stará procesor Intel Core i7, který dokáže bez problémů zvládat více úloh najednou a plynule přehrávat multimediální obsah. Rychlé přenosy dat mezi zařízením a externím úložištěm zajišťuje rozhraní USB 3.0, které umožňuje také rychlejší nabíjení mobilních zařízení. Novinka disponuje dvoupásmovým připojením Wi-Fi a podporuje rychlé 5GHz sítě, na jedno nabití dokáže pracovat až pět hodin. S Taichi lze navíc pořizovat i kvalitní fotografie. Vnitřní HD kamera je vhodná pro videokonference, vnější fotoaparát má rozlišení 5 Mpix s automatickým ostřením a dokáže nahrávat Full HD videa.

 

Zařízení Taichi je vybaveno zvukovou technologií Asus SonicMaster vyvinutou renomovanou společností Bang & Olufsen ICEpower. Technologie SonicMaster nabízí širší frekvenční rozsah, čistší vokály a bohaté basy. Výkonný směrový mikrofon s funkcí určování pozice zdroje zvuku, tlumení ruchu v pozadí a potlačení akustické odezvy zajistí, že vaše konverzace při videokonferencích bude vždy naprosto srozumitelná.

 

Taichi dualscreenVarianty využití:

1. Režim notebooku

Jediným plynulým pohybem otevřete víko displeje a ze zařízení Taichi se stane plnohodnotný notebook. 11,6" displej s rozlišením Full HD je vybaven technologií IPS se širokými pozorovacími úhly. Díky podsvícené klávesnici s čidlem okolního osvětlení a velkému multidotykovému touchpadu je notebook vhodný i pro práci.

 

2. Režim tabletu

Pokud víko zařízení zavřete, to se promění v tablet s 11,6" Full HD displejem. Jeho desetibodová kapacitní multidotyková obrazovka umožňuje ovládání tabletu pomocí prstů. Navíc lze využít dodaný stylus jako pero, kterým si můžete na tabletu zapisovat poznámky či kreslit náčrtky podobně jako na běžný papír. Zásluhou vestavěných pohybových senzorů se Taichi hodí i pro mobilní hraní.

 

3. Režim zrcadlení

Taichi je víc než jen obyčejný tablet nebo notebook. Režim zrcadlení nabízí jedinečný způsob sdílení informací – v něm se totiž zobrazuje tentýž obraz na obou displejích najednou, což je ideální při promítání prezentací nebo sledování videa. Nepotřebujete rozměrný projektor či nepraktický externí monitor – technologie IPS nabízí široké 178° pozorovací úhly, takže na displej bude dobře vidět odkudkoli.

 

4. Režim dvou obrazovek

V režimu dvou obrazovek už Taichi není jen jedním počítačem – stává se dvěma. Každý z displejů lze použít samostatně ve spojení s různými aplikacemi - jeden se dá ovládat pomocí klávesnice a multidotykového touchpadu, druhý díky multidotykovému displeji a stylusu. Režim dvou obrazovek využijete také při prezentacích. S dodanou aplikací Screen Share může autor ovládat prezentaci na jednom displeji, zatímco publikum sleduje výsledné snímky na druhém.

 

Asus Taichi 31

ICTrocenka

V průběhu letošního roku plánuje Asus uvést na český trh také zařízení Taichi 31, které nabídne větší úhlopříčku obou displejů – konkrétně 13,3“, výdrž baterie až sedm hodin a vybaveno bude navíc čtečkou karet.

Doporučená cena novinky je 39 999 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?